Pene masive de curent în Cuba

Pene masive de curent în Cuba

Foto: X

Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2024

Pene de curent care au totalizat 14 ore sau chiar mai mult pe zi au fost raportate joi în cea mai mare parte a Cubei afectate de criză, lăsând milioane de locuitori lipsiți de apărare în fața căldurii și umidității verii toride, relatează Reuters.

Compania de stat de electricitate a declarat că avariile au forțat scoaterea din funcțiune a șase centrale din rețeaua învechită și prost întreținută. Furnizorul monopolist a promis doar o ușurare minoră a situației pentru weekend, când este prognozată o umiditate de 90% și temperaturi de până la 35 de grade Celsius, informează News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Joi seară, în provincia Matanzas, situată la est de Havana, nu exista curent electric, cu excepția celebrei stațiuni turistice Varadero și a unor instituții cheie, precum spitalele, conform relatărilor locale de pe rețelele sociale și ale martorilor Reuters.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Ministrul Mediului: Guvernul să finanțeze bateriile pentru prosumatori! CITEȘTE ȘI Ministrul Mediului: Guvernul să finanțeze bateriile pentru prosumatori!

Locuitorii păreau resemnați cu soarta lor și nu și-au dezvăluit numele de familie, în timp ce căutau aer proaspăt pe străzile întunecate ale orașului Santa Marta din municipalitatea Cardenas. „Suntem deja adaptați, cubanezii trăiesc așa, râzând liniștiți, cu lumină sau fără lumină”, a declarat Doris, care stătea în fața casei sale împreună cu cei doi fii adulți.

Penele de curent, care perturbă viața de zi cu zi și economia, afectează țara condusă de comuniști din 2021, provocând când și când proteste. Acestea reflectă o criză economică tot mai profundă, marcată de penuria de bunuri de bază, de o inflație de două cifre și de o lipsă de bani pentru a importa combustibil și echipamente pentru infrastructură.

Ariel Rodriguez, un angajat al unui restaurant în vârstă de 52 de ani, aflat la celălalt capăt al insulei din Caraibe, în est, la Santiago de Cuba, unde au izbucnit proteste în martie pentru a cere alimente și lumină, a declarat prin telefon că întreruperile de curent s-au atenuat de atunci, dar se agravează din nou. „În ultimele două săptămâni, întreruperile de curent au fost în medie de 10 ore pe zi, de la 7 la 13, iar noaptea de la 19 la 23”, a spus el. „Ieri au adăugat de la 11 p.m. la 3:15 a.m.”, a adăugat Rodriguez.

Locuitorii din estul provinciei Holguin și din centrul provinciilor Camaguey și Cienfuegos au descris condiții similare.

Capitala Havana a fost în mare parte scutită de pene de curent, care apar în tranșe de reprize de patru ore sau mai mult, adesea de mai multe ori pe parcursul a 24 de ore.

viewscnt
Afla mai multe despre
curent
pene
criză