Președintele argentinian Javier Milei denunță „motivele ascunse ideologice” ale ONU

Președintele argentinian Javier Milei denunță „motivele ascunse ideologice” ale ONU
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:11

Într-un discurs virulent și foarte critic față de ONU, președintele ultraliberal argentinian Javier Milei a denunțat „motivele ascunse ideologice” ale organizației și a respins „Pactul pentru viitor” adoptat duminică de statele-membre, în numele „libertății”.

ONU, a declarat Javier Milei în primul său discurs la Adunarea generală de la alegerea sa la sfârșitul lui 2023, a devenit „un model de guvernare supranațional de birocrați internaționali care pretind să le impună cetățenilor din lume un mod de viață determinat”, de unde „pierderea sa de credibilitate”, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
China anunță că a testat o rachetă balistică intercontinentală în Pacific CITEȘTE ȘI China anunță că a testat o rachetă balistică intercontinentală în Pacific
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Astfel și în pofida „succesului remarcabil în istoria națiunilor” de a fi garantat „70 de ani de pace relativă și de stabilitate globală” după Al Doilea Război Mondial, ONU „a trecut de la o organizație care promova pacea la o organizație care impune motive ascunse ideologice membrilor săi”.

O organizație „născută pentru a apăra drepturile omului a fost una dintre principalii promotori ai violărilor sistematice ale libertăților, precum carantinele mondiale din 2020, care ar trebui să fie considerate o crimă împotriva umanității”, a spus Milei, referindu-se la izolările impuse în timpul pandemiei de COVID-19.

„Oricât de bine intenționată”, Agenda 2030 a ONU „nu este nimic altceva decât un program guvernamental socialist supranațional vizând rezolvarea problemelor modernității cu soluții care amenință suveranitatea statelor-națiuni”, a spus liderul argentinian care se descrie drept „anarho-capitalist”.

Din punctul de vedere al lui Javier Milei, „Agenda 2030 a eșuat” și aderarea la „Pactul pentru viitor” ar însemna „persistarea în greșeală și dublarea eforturilor pentru un program care a eșuat”.

„Suntem la sfârșitul unui ciclu”, a spus el. „Colectivismul și postura morală woke s-au lovit de realitate și nu mai au soluții credibile”, a apreciat Milei.

Javier Milei a propus, dimpotrivă, pentru relansarea ONU, un program de „libertate”, „doctrina Noii Argentine”, care este potrivit lui „nici mai mult, nici mai puțin decât esența ONU”.

Pepsi readuce în Grecia o mare parte din producția de răcoritoare din România CITEȘTE ȘI Pepsi readuce în Grecia o mare parte din producția de răcoritoare din România

Argentina va fi „în avangarda luptei pentru apărarea libertății” și „va abandona poziția sa de neutralitate istorică”, a promis el, referindu-se la neutralitatea țării în timpul celor două războaie mondiale, fără a furniza mai multe detalii.

În calitate de ultraliberal, Javier Milei a calificat deja în trecut SUA și Israelul drept aliați strategici naturali.

„Trăiască libertatea, la naiba!”, a spus în final Javier Milei, strigătul său cu care își punctează de obicei discursurile.

Statele membre ale ONU au adoptat duminică un „Pact pentru viitor”, angajându-se să contureze „un viitor mai bun” pentru umanitatea încercată de războaie, sărăcie și încălzire climatică, în pofida opoziției unei număr de țări, între care Rusia, Nicaragua, Venezuela, Iran și Coreea de Nord.

viewscnt
Afla mai multe despre
javier milei
argentina
onu