Aproape jumătate dintre români au comandat online cel puțin o dată, în ultima lună

Aproape jumătate dintre români au comandat online cel puțin o dată, în ultima lună
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:48

Aproape jumătate dintre români (49,7%) au efectuat între una și trei comenzi online, în ultimele 30 de zile, iar patru din zece clienți (40,9%) au alocat între 301 și 1.000 de lei pentru achiziție, reiese dintr-un raport al pieței de e-Commerce din România.

Conform datelor centralizate de easySales, 43,4% dintre respondenți au plasat comenzile de pe laptop sau de pe desktop, 62,1% au ales majoritatea comenzilor la magazine online care comercializează produse fizice, în timp ce 74,1% consideră prețul drept factorul determinant pentru cumpărăturile online, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Brand german de lux intră pe piața din România CITEȘTE ȘI Brand german de lux intră pe piața din România

De asemenea, peste jumătate din totalul persoanelor chestionate (50,3%) preferă livrarea acasă, prin curier, 65,2% preferă să plătească prin cardul bancar, 58,4% se informează despre produsele și serviciile vizate pentru cumpărături din Social Media, iar 47,7% consideră documentarea completă a produsului drept detaliul cel mai important.

În același timp, 50,6% sunt relativ mulțumiți de comenzile de pe site-urile din România și comandă de câte ori au ocazia, deși o pondere de 45,4% au realizat cele mai multe cumpărături din afara țării, de pe platforma Temu.

Raportul de specialitate relevă și faptul că mai mult o treime (34,7%) dintre români se axează pe prețurile mici atunci când comandă de pe platforme de eCommerce din afara țării, în timp ce 34,3% comandă ocazional (de două-trei ori pe an), de pe Temu, Shein, Amazon sau eBay.

Totodată, 41,5% consideră că experiența comenzilor din afara țării a fost peste așteptări și, drept urmare, vor mai efectua comenzi internaționale, 36,4% au cumpărat produse pentru casă de la magazine de peste hotare și 34,7% sunt de părere că, în general, durata expedierii este aspectul unei comenzi online care nemulțumește cel mai mult.

ULTIMA ORĂ Pepsi readuce în Grecia o mare parte din producția de răcoritoare din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Pepsi readuce în Grecia o mare parte din producția de răcoritoare din România

Potrivit sursei citate, aproape jumătate dintre respondenți (48,7%) se așteaptă să poată returna o comandă în 30 de zile de la plasare, iar 40,1% mizează pe ideea ca banii pentru un produs returnat să fie restituiți în cinci zile lucrătoare.

La nivel general, (49,7%) dintre cumpărători au efectuat între una și trei comenzi online, în ultima lună, în timp ce 40,9% au alocat un buget cuprins între 301 și 1.000 de lei pentru achiziții.

Informațiile prezentate în studiul realizat de easySales au fost colectate în perioada 21 iunie - 8 iulie 2024, de la 1.043 de respondenți, prin metoda CAWI - Computer Assisted Web Interviewing, cu marjă de eroare de aproximativ +/-3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
comanda online
e-commerce