Președintele Argentinei se consideră unul dintre „cei mai importanți” oameni politici, alături de Trump. Milei îi descrie pe adversarii săi drept „liliputani” și „șobolani invizibili”

Președintele Argentinei se consideră unul dintre „cei mai importanți” oameni politici, alături de Trump. Milei îi descrie pe adversarii săi drept „liliputani” și „șobolani invizibili”
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2024

Președintele ultraliberal al Argentinei, Javier Milei, a afirmat într-un interviu că este „unul dintre cei mai importanți doi oameni politici” ai lumii, alături de fostul președinte american Donald Trump, descriindu-și rivalii politici drept „liliputani” și „șobolani invizibili”, notează AFP.

„Îi doare că astăzi sunt unul dintre cei mai importanți politicieni de pe planeta Pământ. Unul este Trump, iar celălalt sunt eu”, a declarat Milei într-un interviu acordat canalului conservator LN+, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Gheorghe Hagi a vândut un nou pachet din acțiunile clubului Farul Constanța. Cine este noul investitor CITEȘTE ȘI Gheorghe Hagi a vândut un nou pachet din acțiunile clubului Farul Constanța. Cine este noul investitor
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Sunt considerat cel mai mare apărător al ideilor de libertate din lume”, a continuat cel care este șef al statului din decembrie, referindu-se la întâlnirile sale cu „cei mai mari antreprenori din lume”, vedete din Silicon Valley precum Mark Zuckerberg, Elon Musk sau Jeff Bezos.

Milei, în dezacord cu parlamentul argentinian, unde partidul său libertarian este în minoritate și unde a suferit recente eșecuri legislative, a luat în derâdere „agenda liliputană a politicienilor argentinieni nesemnificativi, șobolani invizibili, care nu vor putea niciodată să aspire la asta”. „Ce viziune poate avea un șobolan despre un gigant? Niciuna”, a insistat el.

Milei, 53 de ani, economist ultraliberal, libertarian și „anarho-capitalist” potrivit descrierii sale, a bulversat politica argentiniană de la apariția sa în urmă cu trei ani, după ce a fost ani de zile un polemist popular în talk-show-uri TV.

Analiză The Telegraph: “Zilele lui Olaf Scholz la conducerea guvernului sunt numărate”, după ascensiunea naziștilor în statele din estul Germaniei CITEȘTE ȘI Analiză The Telegraph: “Zilele lui Olaf Scholz la conducerea guvernului sunt numărate”, după ascensiunea naziștilor în statele din estul Germaniei

Mai întâi deputat la Buenos Aires, el a reușit, cu o narațiune „populistă” de outsider „anti-castă”, să pună capăt celor 20 de ani de guvernare peronistă (centru stânga) sau a dreptei clasice. El se prezintă mereu ca fiind unul dintre modelele globale ale liberalismului.

Săptămâna trecută, el a dezvăluit viitoarea lansare pe YouTube a unei serii documentare de șase episoade, fiecare cu durata de 30 de minute, urmărind ascensiunea sa în politică, descrisă, într-un trailer deja disponibil, drept „fenomen care a captivat lumea”, „campania cea epică din istorie”.

viewscnt
Afla mai multe despre
javier milei
argentina