Producătorul filmelor din seria „James Bond” a raportat o scădere a profitului în anul în care nu a fost lansat un blockbuster

Producătorul filmelor din seria „James Bond” a raportat o scădere a profitului în anul în care nu a fost lansat un blockbuster
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:24

Profitul producătorului filmelor cu James Bond a scăzut anul trecut cu trei sferturi, după un an fără o lansare a unei superproducții în franciza 007, care valorează miliarde de dolari, potrivit The Guardian.

Eon Productions, care are sediul la Pinewood Studios în zona rurală de la vest de Londra, a raportat anul trecut un profit înainte de impozitare de 224.985 lire sterline, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Comisarul european pentru energie: Nu există scuze pentru cei care încă iau gaze rusești CITEȘTE ȘI Comisarul european pentru energie: Nu există scuze pentru cei care încă iau gaze rusești
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Acesta este cu mult sub nivelul de 900.879 lire sterline raportat în 2022 de firma controlată de Barbara Broccoli și Michael G Wilson.

Eon nu a numit încă succesorul lui Daniel Craig în rolul lui James Bond. Craig a apărut ultima dată în rolul lui Bond în filmul „No Time to Die” din 2021, iar franciza se confruntă cu a treia cea mai lungă pauză între lansările de filme din istoria sa de 62 de ani.

În ciuda scăderii profiturilor, Broccoli și Wilson au primit o remunerație de 3,7 milioane de lire sterline, iar compania le-a plătit și un dividend de 600.000 de lire sterline, directorii descriind rezultatele ca fiind „mai mult decât satisfăcătoare”.

Eon Productions a obținut un profit după impozitare de 2,3 milioane de lire sterline datorită unui credit fiscal de 2,1 milioane de lire sterline. Veniturile companiei au crescut cu 40% de la an la an, de la 15,8 milioane de lire sterline la 22 de milioane de lire sterline, datorită altor proiecte de producție și comerciale, inclusiv un „contract substanțial de merchandising convenit în 2017”.

Cu toate acestea, amploarea veniturilor este infimă în comparație cu performanța sa atunci când este lansat un film Bond. Veniturile au atins 234 de milioane de lire sterline în 2021, când a fost lansat „No Time to Die”.

Sectorul modei de lux este în criză CITEȘTE ȘI Sectorul modei de lux este în criză

Eon a produs, de asemenea, filme precum „Film Stars Don't Die in Liverpool” (2017) și „Till” (2022), în timp ce producțiile sale teatrale au inclus „Chitty Chitty Bang Bang”, „Othello” și „Macbeth”.

La începutul acestei luni, 72 Films, cu sediul la Londra, producătorul concursului de reality TV „007: Road to a Million”, a raportat un profit înainte de impozitare de 4,7 milioane de lire sterline pentru cele nouă luni până la sfârșitul lunii decembrie. Compania, care face parte din Fremantle Media, a anunțat venituri de 26,4 milioane de lire sterline.

viewscnt
Afla mai multe despre
james bond
filme