Studii: Milenialii nu sunt pregătiți să devină cea mai bogată generație din istorie

Studii: Milenialii nu sunt pregătiți să devină cea mai bogată generație din istorie
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 15:41

Milenialii sunt pe cale să devină cea mai bogată generație din istorie, dar sunt ei gata să facă față afluxului mare de bani? Răspunsul se pare că este nu, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanță Knight Frank și analizelor unor firme financiare, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Un imens transfer de avere, de 90.000 de miliarde de dolari, în următorii 20 de ani, va face probabil din mileniali ”cea mai bogată generație din istorie”, potrivit estimărilor companiei de consultanță imobiliară la nivel global Knight Frank.

Viena rămâne pe primul loc în clasamentul mondial al calității vieții CITEȘTE ȘI Viena rămâne pe primul loc în clasamentul mondial al calității vieții

Firma a constatat că așa-numita generație tăcută – cei născuți între 1928 și 1945 – și baby boomers – născuți între 1946 și 1964 – ”vor preda frâiele” milenialilor – cei născuți între 1981 și 1996 – atunci când le vor transfera activele, scrie News.ro.

Milenialii sunt prezentați ca niște cheltuitori leneși și frivoli, mai dornici să-și deschidă portofelele pentru pâine prăjită cu avocado, în loc să economisească pentru o casă – deci cât de pregătiți sunt ei în gestionarea fluxului seismic de venituri?

”Milenialii sunt foarte prost pregătiți… nu sunt la fel de bine pregătiți ca generația care generează bogăție”, a declarat Salvatore Buscemi, cofondator și director partener al firmei Brahmin Partners, pentru CNBC.

Până în momentul în care milenialii vor moșteni această bogăție, ei vor avea 40 de ani și s-ar putea să nu aibă aptitudinea de a-și începe propria afacere sau de a investi, a explicat el.

”Nu au abilitățile pentru a putea face asta, pentru că nu a trebuit niciodată – nu au fost niciodată presați”, a spus el.

”Și problema este dacă vor fi motivați mai târziu în viață să se forțeze să dobândească aceste seturi de abilități?” a întrebat Buscemi, adăugând că natura umană sugerează că oamenii sunt mai puțin înclinați să dobândească noi abilități pe măsură ce îmbătrânesc.

iPhone 16 Pro Max ar putea aduce o autonomie mai mare CITEȘTE ȘI iPhone 16 Pro Max ar putea aduce o autonomie mai mare

Generația milenială se va concentra probabil pe obiective pe termen scurt, în timp ce cei care îi preced sunt mai concentrați pe economisirea pentru etape precum construirea familiei și pensionarea, sugerează experții.

Deși milenialii au trecut prin criza financiară globală în 2008, ei sunt ”mai departe” de necazurile celui de-al Doilea Război Mondial și de consecințele acestuia, care au contribuit la formarea mentalității părinților lor despre bani, a menționat un raport al RBC Wealth Management.

În plus, conform cercetărilor companiei de servicii financiare LendingClub, generația milenialilor este cea mai probabilă să trăiască de la un salariu la altul, deoarece această ”generație sandwich” trebuie să sprijine atât părinții în vârstă, cât și pe proprii lor copii.

Există, de asemenea, o diferență între oamenii care câștigă o avere și cei care o moștenesc, punându-i pe cei din urmă într-un dezavantaj atunci când vine vorba de gestionarea averii sau de a face față pierderii acesteia.

”Oamenii care și-au câștigat averea au un puternic centru de control intern”, a spus psihoterapeutul clinic Paul Hokemeyer, adăugând că persoanele care și-au construit bogăția au încredere în abilitățile și capacitatea lor de a o câștiga din nou în cazul în care o pierd.

Cei care își vor moșteni averea vor fi mai nesiguri.

”Știu că pot supraviețui în grădina zoologică, dar nu sunt siguri de capacitatea lor de a supraviețui în junglă”, a spus Hokemeyer.

Psihoterapeutul, totuși, a observat că milenialii tind să fie mai înțelepți cu privire la puterea inerentă a bogăției și să abordeze banii mai mult ca administratori care ”îi folosesc pentru a îmbunătăți lumea în care se simt privilegiați să se afle”.

viewscnt
Afla mai multe despre
mileniali
generatie