Pantofii albaștri din piele întoarsă ai lui Elvis Presley, vânduți cu peste 120.000 de lire sterline

Pantofii albaștri din piele întoarsă ai lui Elvis Presley, vânduți cu peste 120.000 de lire sterline

Sursa: News.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris sâmbătă, 14:51

O pereche de pantofi albaștri din piele întoarsă care i-au aparținut lui Elvis Presley la începutul carierei sale au fost vânduți cu 120.000 de lire sterline (141.600 de euro), vineri, de o casă de licitații din Marea Britanie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Perechea de pantofi, a cărei vânzare a fost estimată între 100.000 și 120.000 de lire sterline, a fost purtată de Elvis Presley "pe scenă și în afara ei în anii 1950”, scrie News.ro. The Guardian relatează despre un spectacol filmat în care acesta a cântat "Hound Dog".

Artisul și-ar fi achiziționat pantofii după ce a interpretat melodia "Blue Suede Shoes" pe primul său album, în 1956. Un cântec al unui alt artist, Carl Perkins, dar care va rămâne o marcă înregistrată a regelui rock'n'roll-ului, chiar și după moartea sa în 1977, la vârsta de 42 de ani.

UE cere Temu și Shein detalii despre modul în care respectă regulile UE până pe 12 iulie CITEȘTE ȘI UE cere Temu și Shein detalii despre modul în care respectă regulile UE până pe 12 iulie

"În 1958, cu o seară înainte ca Elvis să plece în armată (ca parte a serviciului său militar), el a dăruit acești pantofi unui prieten apropiat, Alan Fortas", spune casa de licitații Henry Aldrige & Son Ltd.

Perechea a fost autentificată de Jimmy Velvet, prieten apropiat al cântărețului.

viewscnt
Afla mai multe despre
elvis presley
pantofi albaștri
licitație