EXCLUSIV Legea achizițiilor publice va fi modificată din nou, după discuții între Guvern și Comisia Europeană

EXCLUSIV Legea achizițiilor publice va fi modificată din nou, după discuții între Guvern și Comisia Europeană
scris 2 mar 2017

Legea achizițiilor publice va fi modificată din nou, după ce noul sistem al achizițiilor a intrat în vigoare în luna mai anul trecut. Guvernul va iniția discuții cu Comisia Europeană pentru a aduce modificării Legii, cu argumentul că trebuie să accelereze unele investiții strategice.​

Surse guvernamentale au declarat pentru Profit.ro că Guvernul intenționează să notifice Comisiei Europene necesitatea acestor modificări, explicând că este nevoie de accelerarea anumitor proceduri pentru investițiile strategice atât din fonduri europene, cât și din alocări bugetare.

Urmărește-ne și pe Google News

"Premierul Grindeanu are în vedere accelerarea proiectelor din domeniul infrastructurii de transporturi, în mod special, în contextul în care Comisia Europeană a transmis că Master Plan-ul pe Transporturi, aprobat prin hotărâre de fostul guvern, poate fi pus în practică în forma actuală", au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, Guvernul are în vedere totodată ca alocarea de 2% din buget pentru apărare să se reflecte în dezvoltarea industriei de profil locale.

Încasările la buget au revenit pe creștere în februarie, cu un plus de 300 milioane de lei – surse guvernamentale CITEȘTE ȘI Încasările la buget au revenit pe creștere în februarie, cu un plus de 300 milioane de lei – surse guvernamentale

Noile legi ale achizițiilor publice, conținând sute de pagini care introduc o serie de modificări într-un sistem aplicat din 2006, dar modificat de atunci de peste 20 de ori, au fost prezentate detaliat de către Profit.ro aici și aici.

Legile au fost aprobate pe 10 mai anul trecut de către deputați și au intrat în vigoare de la 26 mi. Votul a fost acordat după mai multe săptămâni de amânări, generate de numărul mic al deputaților veniți la muncă, dar și după ce Guvernul a atenționat că astfel de amânări pot genera un nivel redus al fondurilor europene atrase.

viewscnt
Afla mai multe despre
achizitii
publice
lege
modificare
investitii
strategice
comisia europeana