Boeing va concedia 17.000 de angajați, 10% din forța muncă a grupului, și va amâna primele livrări ale aeronavei 777X

Boeing va concedia 17.000 de angajați, 10% din forța muncă a grupului, și va amâna primele livrări ale aeronavei 777X
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:48

Producătorul de aeronave Boeing va desființa 17.000 de locuri de muncă, 10% din forța de muncă a grupului american la nivel global, va amâna primele livrări ale modelului 777X și va consemna o pierdere de 5 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, în contextul în care greva a 33.000 de angajați din SUA a afectat semnificativ operațiunile companiei, transmite Reuters. 

Directorul general al Boeing, Kelly Ortberg, a transmis salariaților că reducerea activității este necesară pentru a alinia compania cu realitatea financiară, după ce greva, ce durează de circa o lună, a afectat producția de aeronave 737 MAX, 767 și 777.

Urmărește-ne și pe Google News

"Resetăm nivelul forței de muncă pentru a ne alinia cu realitatea financiară și cu un set de priorități mai bine țintite. În următoarele luni, intenționăm să reducem dimensiunea forței de muncă a grupului la nivel global cu aproximativ 10%. Aceste desființări de posturi vor viza directori, manageri și angajați", a spus Ortberg.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Boeing, care ar urma să raporteze pe 23 octombrie rezultate pentru trimestrul al treilea, a anunțat, separat, că așteaptă venituri de 17,8 miliarde dolari și o pierdere pe acțiune de 9,97 dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
concedieri
avioane
aeronave