Wimbledon înlocuiește arbitrii cu un sistem automatizat

Wimbledon înlocuiește arbitrii cu un sistem automatizat
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 13:45

De anul viitor, în locul arbitrilor de la tușă, la Wimbledon va fi folosită un sistem automatizat, care vor identifica auturile și greșelile.

Unul dintre cele mai prestigioase grand slamuri, Wimbledon, va trece de anul viitor la un sistem automatizat de arbitrare de tip ELC (electronic line-calling).

Urmărește-ne și pe Google News

Acesta va identifica automat dacă mingea trece de linie în aut, la fel cum se întâmplă deja la grand slamurile din Australia și Statele Unite.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
VIDEO Rafael Nadal și-a anunțat retragerea din tenisul profesionist CITEȘTE ȘI VIDEO Rafael Nadal și-a anunțat retragerea din tenisul profesionist

ELC capturează o mare cantitate de date pentru a determina dacă a fost sau nu aut - se urmărește atăt traiectoria mingii cu 70 de cadre pe secundă, cât și mișcarea jucătorilor.

Dincolo de identificarea auturilor, sistemul furnizează și o mulțime de informații statistice despre joc, strategia și performanța jucătorilor de tenis.

Este o schimbare radicală a unei tradiții vechi de 147 de ani - în cele două săptămâni ale turneului, Wimbledon contracta în jur de 300 de arbitrii de linie pentru cele peste 600 de meciuri.

Wimbledon devine, astfel, al treilea grand slam care înlocuiește arbitrii cu un sistem automatizat, singurul care mai face notă discordantă fiind Roland Garros.

viewscnt
Afla mai multe despre
wimbledon
tenis
tehnologie