Comercianții de ceapă și usturoi creează ambuteiaje pe DN 2 și pun în pericol siguranța rutieră

Comercianții de ceapă și usturoi creează ambuteiaje pe DN 2 și pun în pericol siguranța rutieră
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2024

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) avertizează că activitățile desfășurate de comercianții întâlniți la ieșire din municipiul Buzău, pe DN 2(E85), până la intersecția cu DN 1B (E577), creează ambuteiaje și pun în mare pericol siguranța tuturor participanților la trafic.

Pentru prevenirea unor evenimente rutiere și conștientizarea privind riscul rutier la care sunt expuși atât comercianții, cât și participanții la trafic, reprezentanții DRDP, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean, au realizat o acțiune comună de informare cu privire la prevederile referitoare la regimul drumurilor, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Start pentru construirea unui nou pod peste Dunăre. Cât va costa doar studiul CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru construirea unui nou pod peste Dunăre. Cât va costa doar studiul
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"Comerțul ambulant reprezintă o activitate comercială care se desfășoară și pe drumurile publice. Drumul public nu este destinat acestui tip de activitate, deoarece prezintă o serie de pericole atât pentru vânzători, cât și pentru cumpărători, precum și pentru ceilalți participanți la trafic", a transmis DRDP.

Pe parcursul lunii august, trei persoane și-au pierdut viața pe acest tronson de drum, în urma a două accidente de circulație.

Ținând cont de creșterea numărului de autovehicule la nivel național și implicit creșterea semnificativă a fluxului de trafic din zonă în ultimii ani, DRDP a decis pentru DN 2 reglementarea circulației rutiere în soluție 2+1 (benzi circulație), amplasarea parapetului median de tip New Jersey și modificarea marcajului și indicatoarelor rutiere, precum și limitarea vitezei la 60 km/h.

În zona respectivă, pe marginea drumului sunt întâlniți frecvent comercianți de ceapă și usturoi. În contextul lucrărilor desfășurate, DRDP consideră că prezența lor pune în pericol siguranța rutieră.

"Prin implementarea proiectului 'Amenajare sector de drum și amplasarea separator median New Jersey pe DN2, sector cuprins între km 104+840 - km. 106+790', și analiza fluxului de trafic modificat în urma implementării soluției 2+1 pe același sector de drum, s-a concluzionat că prezența comercianților ambulanți pe DN 2 creează ambuteiaje și pune în mare pericol siguranța tuturor participanților la trafic", precizează sursa citată. 

viewscnt
Afla mai multe despre
comercianți
dn 2