VIDEO Lidera unui partid din Germania, atacată cu vopsea în timpul unui miting electoral

VIDEO Lidera unui partid din Germania, atacată cu vopsea în timpul unui miting electoral
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2024

Un bărbat a aruncat cu cafea spre Sahra Wagenknecht, lidera unui partid de extremă-stânga, în timpul unui miting electoral în landul Turingia din estul Germaniei, potrivit agenției dpa.

Wagenknecht a fost puțin atinsă de vopsea, dar a plecat de pe scenă pentru puțin timp până la clarificarea situației, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Recalcularea pensiilor a aruncat societatea în aer. Ministrul Muncii explică totul la Insider politic, sâmbătă, de la ora 12:00, la Prima TV CITEȘTE ȘI Recalcularea pensiilor a aruncat societatea în aer. Ministrul Muncii explică totul la Insider politic, sâmbătă, de la ora 12:00, la Prima TV
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Forțele de securitate au reținut un suspect, iar poliția a comunicat că desfășoară o anchetă pentru daune materiale și pentru atentat la imagine, fără a exclude o motivație politică a atacului.

Ofițerul de presă pentru Turingia al formațiunii Alianța Sahra Wagenknecht, Steffen Quasebarth, a declarat că șefa partidului a fost atinsă de vopsea pe cap, pe gât și în partea de sus a corpului, însă se simte bine în urma incidentului șocant. Oficialul local a adăugat că atacatorul a folosit o siringă de tip medical.

Wagenknecht a scris joi pe platforma online X că este recunoscătoare pentru multele manifestări de interes față de starea sa și a dat asigurări că nu are probleme.

„Sunt bine. Sunt un pic șocată. Dar nu vă faceți griji: nu vom fi intimidați!”, a afirmat ea.

CONFIRMARE FOTO Unul dintre cele mai mari branduri de cosmetice intră în România cu magazin propriu CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Unul dintre cele mai mari branduri de cosmetice intră în România cu magazin propriu

Politiciana a rupt legăturile cu fostul ei partid, formațiunea extremistă Die Linke (Stânga), din cauza opiniilor ei populiste de extremă dreaptă privind imigrația și alte subiecte fierbinți din domeniul social.

În general, ea este de stânga în chestiunile economice și a făcut campanie împotriva sprijinului militar acordat Ucrainei de Germania. Și-a fondat propriul ei partid în ianuarie anul acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
sahra wagenknecht
germania