BMW va construi cea mai mare centrală solară industrială din Ungaria

BMW va construi cea mai mare centrală solară industrială din Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2024

Centrala solară a producătorului auto german BMW, aflată în construcție la Debrecen, în estul Ungariei, va fi cea mai mare din Ungaria, precum și cea mai mare deținută de companie, a declarat ministrul Afacerilor Externe și Comerțului, Péter Szijjártó, scrie publicația Budapest Business Journal.

Potrivit lui Péter Szijjártó, Ungaria va câștiga o „poziție globală de lider” în economia verde. Parcul solar construit de BMW Manufacturing Hungary, un sistem fotovoltaic care va ocupa o suprafață egală cu 71 de terenuri de fotbal, va fi cel mai mare al grupului de companii și, de asemenea, cea mai mare centrală solară industrială din Ungaria, a spus el.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE Israelienii de la Econergy, spre un nou parc fotovoltaic constănțean. În UK primesc finanțare de la Goldman Sachs pentru un proiect de stocare CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Israelienii de la Econergy, spre un nou parc fotovoltaic constănțean. În UK primesc finanțare de la Goldman Sachs pentru un proiect de stocare
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Szijjártó a spus că viitoarea poziție de lider a Ungariei în economia verde se bazează pe doi piloni: tranziția electronică în transport și decarbonizarea producției de energie, scrie News.ro.

„Cele mai la modă companii din industria auto din Europa produc motoare electrice și mașini în Ungaria. Cei mai mari producători de baterii sunt, de asemenea, activi aici, producând baterii care sunt esențiale pentru mașinile electrice”, a explicat el.

Potrivit oficialului, cooperarea dintre BMW și orașul Debrecn a făcut ca Debrecenul să devină unul dintre cele mai dezvoltate orașe din Europa Centrală.

„Debrețin a devenit unul dintre cele mai atractive centre pentru investiții din Europa Centrală și am putea spune la fel de bine că a devenit unul dintre huburile europene ale noii industrie auto globale”, a adăugat el.

Vladimir Putin spune că Rusia vrea să continue tranzitul gazelor spre Europa via Ucraina CITEȘTE ȘI Vladimir Putin spune că Rusia vrea să continue tranzitul gazelor spre Europa via Ucraina

Ministrul a menționat că Ungaria are în prezent aproximativ 278.000 de centrale solare de uz casnic și aproape 3.500 de centrale solare industriale.

„Planurile inițiale prevedeau o capacitate de energie solară pentru Ungariav de 6.000 de megawați până în 2030, am ajuns deja la 6.700 de megawați”, a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
centrală solară
bmw