Rusia și-a majorat prognoza privind veniturile din exporturile de petrol și gaze

Rusia și-a majorat prognoza privind veniturile din exporturile de petrol și gaze
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2024

Ministerul Economiei al Rusiei și-a îmbunătățit previziunile pentru 2024 privind exporturile de petrol și gaze, surse cheie de venituri bugetare, cu 17,4 miliarde de dolari față de estimarea anterioară, la 239,7 miliarde de dolari, datorită unei perspective de preț mai pozitive, arată un document văzut de Reuters.

Așteptările îmbunătățite pentru afacerile rusești cu petrol și gaze subliniază modul în care Occidentul are dificultăți să provoace daune de durată economiei Rusiei prin sancțiuni fără precedent, inclusiv plafoane ale prețului petrolului și restricții la import, din cauza războiului Moscovei cu Ucraina, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
MOL a început să producă hidrogen verde în cea mai mare fabrică din regiune CITEȘTE ȘI MOL a început să producă hidrogen verde în cea mai mare fabrică din regiune
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Documentul arată că exporturile rusești de țiței cresc la 239,9 milioane de tone (4,8 milioane de barili pe zi) în acest an, de la 238,3 milioane de tone în 2023.

Ministerul se așteaptă, de asemenea, că prețul mediu al petrolului rusesc vândut pentru export să crească anul acesta la 70 de dolari pe baril, o revizuire în sus cu 5 dolari față de o estimare făcută în aprilie. Aceasta este, de asemenea, în creștere de la 64,5 USD în 2023 și peste pragul de preț de 60 USD pe baril impus de Occident.

Prețurile gazelor naturale au fost, de asemenea, revizuite în creștere, atât pentru vânzările din Europa, cât și din China.

Rusia a reușit să-și devieze o mare parte din afacerile sale din Europa de la invazia sa în Ucraina, intensificând comerțul cu China și India.

Revizuirile înseamnă în cele din urmă venituri mai mari. Câștigul de aproape 240 de miliarde de dolari din exporturile de petrol și gaze în acest an ar reprezenta o creștere de 13 miliarde de dolari față de 2023.

Prognoza a fost, de asemenea, crescută pentru 2025, la 236,5 miliarde de dolari, de la 226,2 miliarde de dolari în prognoza anterioară.

PROFIT NEWS TV Educație cu Profit - Fondator Marketing Deck: Cei mai mulți antreprenori nu înțeleg că, în social media, zona cea mai negativă e cea neutră. Afacerile ar fi bine să creeze conținut de tip video vertical CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Educație cu Profit - Fondator Marketing Deck: Cei mai mulți antreprenori nu înțeleg că, în social media, zona cea mai negativă e cea neutră. Afacerile ar fi bine să creeze conținut de tip video vertical

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că economia globală va eșua fără petrolul și gazele Rusiei. Vorbind la un forum economic din Orientul Îndepărtat al Rusiei, el a spus că Moscova plănuiește să continue să pompeze gaze prin Ucraina către Uniunea Europeană, dar că Rusia nu poate forța Kievul să păstreze acordul de tranzit care expiră la sfârșitul acestui an.

Rusia se așteaptă ca producția de gaze să crească în fiecare an până în 2030, limita previziunilor actuale, dar ministerul a revizuit în jos așteptările atât pentru producția de petrol, cât și pentru volumul total al exporturilor de energie.

Rusia participă la eforturile, conduse de Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, de a reduce producția de petrol pentru a susține piața volatilă.

În estimările actualizate, producția de petrol rusă este văzută în scădere la 521,3 milioane de tone în acest an, de la 529,6 milioane de tone în 2023 și cu 1,7 milioane de tone față de estimarea anterioară.

Perspectivele pentru producția de petrol în 2025 au fost reduse, potrivit Ministerului Economiei, producția fiind văzută în continuare în scădere până la 518,6 milioane de tone, o reducere cu 11,4 milioane de tone față de prognoza anterioară.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
petrol