Kalașnikov, cel mai mare producator de arme din Rusia, anunță începerea producției în serie a dronelor de recunoaștere Legioner

Kalașnikov, cel mai mare producator de arme din Rusia, anunță începerea producției în serie a dronelor de recunoaștere Legioner
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 16:34

Consorțiul Kalașnikov, cel mai mare producător de arme din Rusia, a anunțat începerea producției în serie a dronelor de recunoaștere Legioner, informează EFE.

Compania Silent Wings, care aparține Kalașnikov, va produce o sută de drone anul acesta, 250 în 2025 și peste o mie în 2026, a informat biroul de presă al corporației de stat.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE FOTO Cel mai bogat ucrainean pregătește un nou parc fotovoltaic în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Cel mai bogat ucrainean pregătește un nou parc fotovoltaic în România
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Aparatul de zbor fără pilot Legioner decolează și aterizează pe verticală, se arată în comunicat, adăugând că aceste comenzi vin din partea companiei statale pentru licitații de transport (GTLK).

Dronele Legioner, care pot funcționa cu un motor electric sau cu combustibil, sunt ideale pentru activități de recunoaștere, fotografii și clipuri video de sus, scanare cu laser și, de asemenea, pentru detectarea încălcărilor în zonele protejate, printre alte funcții.

În luna august, Kalașnikov a anunțat livrarea unui nou lot de drone kamikaze KUB către Ministerul rus al Apărării pentru a fi utilizate pe câmpurile de luptă din Ucraina.

Recent, președintele Vladimir Putin a asigurat că anul acesta armata va primi de aproape zece ori mai multe drone decât în 2023, când au fost produse aproximativ 140.000 de dispozitive fără pilot.

DECIZIE La cine a ajuns ″cartoful fierbinte″ al compensării viitoarelor scumpiri la încălzire și carburanți, determinate de noua taxă CO2 a UE pe clădiri și transporturi CITEȘTE ȘI DECIZIE La cine a ajuns ″cartoful fierbinte″ al compensării viitoarelor scumpiri la încălzire și carburanți, determinate de noua taxă CO2 a UE pe clădiri și transporturi

Totodată, șeful statului rus a anunțat că până în 2030 vor fi create 48 de centre de proiectare și producție de drone în mai multe regiuni ale țării.

În următorii trei ani, Rusia va aloca șase miliarde de ruble (aproximativ 62 de milioane de dolari) dezvoltării aeronautice, navale și electronice, pentru a obține suveranitatea tehnologică, a anunțat luni Ministerul de Finanțe de la Moscova.

viewscnt
Afla mai multe despre
legioner
drone
kalașnikov