Președinția ungară cere ca până la sfârșitul anului România și Bulgaria să fie membre depline în Schengen

Președinția ungară cere ca până la sfârșitul anului România și Bulgaria să fie membre depline în Schengen
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:26

Președinția ungară a Consiliului UE cere ca până la sfârșitul anului Bulgaria și România să fie membre depline ale zonei Schengen, a declarat premierul ungar Viktor Orban în plenul Parlamentului UE, la Strasbourg, în cadrul dezbaterii priorităților președinției ungare.

Premierul ungar a spus că sistemul de azil nu funcționează și că, "dacă permitem cuiva să intre, nu mai putem să-l trimitem acasă niciodată".

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Imagini comparate - Cum lucrează italienii la Autostrada Sibiu - Pitești pentru cel mai lung tunel rutier cu galerie dublă din România CITEȘTE ȘI VIDEO Imagini comparate - Cum lucrează italienii la Autostrada Sibiu - Pitești pentru cel mai lung tunel rutier cu galerie dublă din România
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Politica UE privind migrația a eșuat, se văd consecințele. Mai multe state membre încearcă să găsească soluții. Migrația ilegală și temerile legate de siguranță au dus la controale consolidate la frontiere", a mai spus Orban în cadrul dezbaterii.

În context, Viktor Orban a propus un sistem care să permită întâlniri la vârf între șefii de stat și de guvern ai țărilor membre Schengen, așa cum s-a întâmplat cu zona euro în 2008, în timpul crizei financiare, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
schengen
ungaria
romania