Grecia intenționează să achiziționeze o a patra fregată și rachete de croazieră din Franța

Grecia intenționează să achiziționeze o a patra fregată și rachete de croazieră din Franța

Sursa foto: Naval group

Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:07

Grecia va începe negocierile pentru achiziția unei a patra fregate Belharra din Franța pentru a-și consolida forțele navale, în contextul în care țara își revine după criza datoriilor care a durat circa un deceniu, a afirmat ministrul grec al apărării, transmite agenția Reuters.

Grecia a convenit în 2021 să achiziționeze trei fregate noi Belharra pentru 3 miliarde de euro (3,34 miliarde de dolari), cu opțiunea de a cumpăra încă una. Atena urmărește să înlocuiască vechile nave care au funcționat mai bine de 30 de ani, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
De la salamul cu soia la friptura pe bază de plante, o afacere de miliarde dolari. Cum a dublat Netflix veniturile unei firme CITEȘTE ȘI De la salamul cu soia la friptura pe bază de plante, o afacere de miliarde dolari. Cum a dublat Netflix veniturile unei firme
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Sunt bucuros să anunț intenția Greciei de a începe negocierile pentru a achiziționa încă o fregată, a patra de același tip”, a declarat Nikos Dendias la șantierul naval Lorian din Franța, fără a oferi mai multe detalii.

Dendias, care a asistat la ceremonia de lansare a celei de-a doua fregate franceze, a menționat că trei dintre cele patru Belharra vor putea transporta rachete de croazieră „Scalp Naval” cu o rază de acțiune de până la 1.000 de kilometri.

Atena a elaborat un plan de achiziții în valoare de mai multe miliarde de euro pe 10 ani, care include echiparea forțelor sale cu până la 40 de avioane de luptă F-35 noi din SUA și, de asemenea, avioane Rafale din Franța.

Între altele, Grecia are dezacorduri cu aliatul său din NATO, Turcia, Atena și Ankara fiind de multă vreme în dispută în legătură cu mai multe probleme, ca delimitarea platformelor continentale, resursele energetice, zborurile peste Marea Egee și insula Cipru, care este divizată etnic.

Miercuri, oficiali greci au declarat pentru Reuters că Grecia intenționează să cumpere drone Switchblade din Statele Unite, un tip de armă complementară pentru rachetele antitanc Spike pe care Atena intenționează să le trimită în insulele sale din Marea Egee. Acestea „vor contribui la crearea unui zid de rachete în Marea Egee”, a spus Dendias.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
fregată