În sprijinul mașinilor electrice - A fost lansată prima rafinărie de litiu din Europa

În sprijinul mașinilor electrice - A fost lansată prima rafinărie de litiu din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:27

AMG Lithium a inaugurat prima rafinărie de litiu din Europa la Bitterfeld-Wolfen, în Germania. Rafinăria a fost construită în puțin peste doi ani și a costat aproximativ 140 de milioane de euro, transmite Euronews, citată de Rador Radio România.

Majoritatea litiului din rafinărie provine din Brazilia. Sarcina rafinăriei este de a transforma materia primă în hidroxid de litiu compatibil cu bateriile mașinilor electrice. Uzina ar trebui să producă 20.000 de tone de hidroxid de litiu pe an, suficient pentru a alimenta 500.000 de vehicule electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO OMV Petrom utilizează în premieră o nouă tehnologie de foraj automat în România CITEȘTE ȘI VIDEO OMV Petrom utilizează în premieră o nouă tehnologie de foraj automat în România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Litiul este o componentă cheie în producția de baterii pentru vehicule electrice (EV). Este un element foarte solicitat în urma tranziției globale către energia regenerabilă.

Ca răspuns la cererea în creștere, UE a propus un Plan de acțiune pentru materiile prime critice în 2020, care urmărește să reducă dependența Europei de sursele externe de aprovizionare.

În prezent, majoritatea vehiculelor hibride și electrice folosesc baterii cu litiu-ion. Administratorul delegat al AMG Lithium, Stefan Scherer, a afirmat că „dacă se dorește și o anumită performanță și autonomie în timpul conducerii, atunci bateria de litiu-ion este pur și simplu imbatabilă”.

În viitor, aici va fi produs și litiul extras din minele europene, precum cele din Portugalia și din Munții Metaliferi din sud-estul Germaniei.

viewscnt
Afla mai multe despre
rafinărie
litiu
germania