Bulgaria, pe primul loc în Europa ca cea mai căutată destinație pentru expatriați

Bulgaria, pe primul loc în Europa ca cea mai căutată destinație pentru expatriați
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 19:00

Un nou clasament realizat de William Russell, o companie specializată în asigurări pentru expatriați (persoane care locuiesc în afara țării lor de origine), plasează Bulgaria pe primul loc în Europa ca fiind cea mai căutată destinație pentru cei care doresc să înceapă o nouă viață în străinătate, potrivit novinite.com.

Experții companiei au creat o listă a primelor 10 țări la nivel global cu cea mai mare creștere a populației expatriate începând din 1990. Coreea de Sud conduce lista, populația sa de expatriați crescând de la 43.000 în 1990 la peste 1,7 milioane în 2020 – o creștere uimitoare de 3.896%, arată G4Media.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ România a devenit, pentru prima dată, cel mai mare producător de gaze din Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ România a devenit, pentru prima dată, cel mai mare producător de gaze din Uniunea Europeană
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Bulgaria ocupă locul al patrulea la nivel global, dar ocupă primul loc în Europa, populația sa expatriată sărind de la 21.000 în 1990 la 184.000 în 2020, marcând o creștere de 732%.

Columbia și Chile ocupă locurile doi și, respectiv, trei. Bulgaria este urmată în clasament de Spania, Serbia, Malta, Islanda, Finlanda și Turcia.

De amintit este faptul că clasamentul William Russell se concentrează pe țările cu cea mai mare creștere procentuală a populației de expatriați în ultimii 30 de ani, nu neapărat pe cele cu cel mai mare număr total de expatriați.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
expatriați