Banca Mondială vrea să crească, din nou, finanțarea oferită Turciei

Banca Mondială vrea să crească, din nou, finanțarea oferită Turciei
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:28

Banca Mondială poartă discuții cu Turcia pentru a-și crește finanțarea pe care o va oferi autorităților de la Ankara, dincolo de cele 35 de miliarde de dolari pe care a promis să le furnizeze până în 2028, a dezvăluit pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar.

„O nouă majorare a celor 35 de miliarde de dolari este așteptată”, a precizat sursa care a dorit să își păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Unde aleg firmele sa-si organizeze petrecerile? CITEȘTE ȘI Unde aleg firmele sa-si organizeze petrecerile?
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Anul trecut, Banca Mondială a decis să majoreze finanțarea oferită Turciei, de la 17 miliarde de dolari, până la 35 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Directorul pentru Turcia de la Banca Mondială, Humberto Lopez, a declarat anul trecut pentru Reuters că pachetul de 35 de miliarde de dolari a fost un răspuns al „angajamentului puternic” al autorităților de la Ankara pentru refacerea stabilității macroeconomice și pentru a sprijini pașii care se fac în această direcție.

Numai în această săptămână, Turcia și Banca Mondială au semnat acorduri de finanțare în valoare de 1,9 miliarde de dolari pentru patru proiecte.

Lionel Messi câștigă la Inter Miami mai mult decât masa salarială a 22 de echipe din MLS CITEȘTE ȘI Lionel Messi câștigă la Inter Miami mai mult decât masa salarială a 22 de echipe din MLS

Ministrul turc al Finanțelor, Mehmet Simsek, a fost în Washington săptămâna aceasta pentru reuniunile G20 și Băncii Mondiale.

Finanțarea oferită Turciei de Banca Mondială se concentrează în principal pe energie regenerabilă, managementul inundațiilor, adaptarea și combaterea schimbărilor climatice și sprijin pentru exportatori.

Grupul Băncii Mondiale, una dintre cele mai mari surse de finanțare și expertiză pentru țările în curs de dezvoltare, ia măsuri rapide și complexe pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare să își consolideze reacția față de provocările generate de pandemie.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca mondială
turcia