Rezervările turistice online au crescut

Rezervările turistice online au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:12

Turiștii au însumat în trimestrul doi din acest an aproximativ 208,8 milioane de înnoptări în spații de cazare închiriate pe termen scurt din Uniunea Europeană, rezervate prin intermediul platformelor Airbnb, Booking, Expedia Group și Tripadvisor, în creștere cu 16,2% față de perioada similară din 2023, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În aprilie 2024, turiștii au avut 53,5 milioane de înnoptări în spații de cazare închiriate pe termen scurt din Uniunea Europeană, rezervate prin intermediul platformelor online, un declin de 1,8% față de aprilie 2023. În schimb, în mai s-a înregistrat o creștere cu 73 milioane de înnoptări (un avans de 31,7% față de mai 2023) iar în iunie o creștere cu 82,3 milioane de înnoptări (o expansiune de 17,8% față de iunie 2023), scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Dezvoltatorul imobiliar Nordis Management a depus cerere de intrare în concordat preventiv. Nordis: Cerere depusă pentru a proteja interesele clienților CITEȘTE ȘI Dezvoltatorul imobiliar Nordis Management a depus cerere de intrare în concordat preventiv. Nordis: Cerere depusă pentru a proteja interesele clienților
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Toate țările membre UE au raportat creșteri ale numărului de înnoptări în spații de cazare rezervate prin intermediul platformelor online. Cel mai semnificativ avans a fost în Malta (45,8% față de iunie 2023), Lituania (28,1%) și Suedia (27,4%), iar creșteri mai modeste au fost în Belgia (2,6%), Țările de Jos (3,3%) și Slovenia (6%). România a avut o creștere de aproape 20%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cazare
turism