Dezvoltatorul imobiliar Nordis Management a depus cerere de intrare în concordat preventiv. Nordis: Cerere depusă pentru a proteja interesele clienților

Dezvoltatorul imobiliar Nordis Management a depus cerere de intrare în concordat preventiv. Nordis: Cerere depusă pentru a proteja interesele clienților
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 16:08

Reprezentanții firmei Nordis Management SRL,  firma-fanion a grupului onomim, au depus la Tribunalul București o cerere de intrare în procedură de concordat preventiv.

Detalii despre concordatul preventiv au fost prezentate de Profit.ro AICI

Urmărește-ne și pe Google News

Acțiunea are loc cu câteva zile înainte de pronunțarea dintr-un alt dosar, în care circa 80 de creditori cer ca Nordis Management să intre în stare de insolvență. De notat că, în perioada concordatului preventiv omologat, nu se poate deschide procedura insolvenței față de debitor, arată G4Media.ro.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
CONFIRMARE FOTO Immofinanz vinde celui mai mare distribuitor independent de motorină cel mai valoros complex de birouri al său din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Immofinanz vinde celui mai mare distribuitor independent de motorină cel mai valoros complex de birouri al său din România

Grupul Nordis este unul dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori imobiliari din România, cu proiecte anunțate în mai multe zone din țară.

”⁠Cererea a fost depusă pentru a proteja interesele clienților Nordis (…) Situația financiară a tuturor firmelor din Grupul Nordis este sub control”, a transmis managementul grupului după depunerea acestui dosar.

Samsung declanșează concedieri, mii de locuri de muncă în pericol. Angajații au fost chemați deja la Resurse Umane CITEȘTE ȘI Samsung declanșează concedieri, mii de locuri de muncă în pericol. Angajații au fost chemați deja la Resurse Umane

Poziția Nordis Management

Pe marginea dosarului de astăzi, Grupul Nordis a transmis: ”⁠Cererea a fost depusă pentru a proteja interesele clienților Nordis și pentru a securiza finalizarea tuturor proiectelor începute.  Cererea respecta toate normativele legale în vigoare.  Nu exista o legătură între această cerere și pronunțarea de pe data de 7.10.”

La întrebarea care este valoarea datoriilor Nordis Management, răspunsul a fost: ”⁠Valoarea de piață a activelor  Grupului Nordis depășește 131 milioane euro, ceea ce inseamna peste 20,7 milioane euro fata de valoarea potentialelor datorii, aceste date fiind publice.”

Ca mesaj pentru creditori, parteneri de afaceri și clienți, Grupul a transmis că ”⁠Situația financiară a tuturor firmelor din Grupul Nordis este sub control, managementul firmei lucrează zilnic pentru finalizarea proiectelor începute si pentru semnarea contractelor de vânzare acolo unde clădirile sunt finalizate. Etapele de dezvoltare, respectiv fazele 2 si 3 a proiectului din Mamaia, proiectul din Bucuresti cat si cele din zona montana sunt în curs de finalizare. Celelalte proiecte din Bucuresti cat si Faza 1 a proiectului din Mamaia cat si Nordis Hotel Mamaia 5 stele au fost deja finalizate si in curs de operare, cu succes.”

viewscnt
Afla mai multe despre
nordis management
concordat preventiv