Mii de persoane au protestat în Insulele Canare împotriva turismului excesiv

Mii de persoane au protestat în Insulele Canare împotriva turismului excesiv
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:44

Mii de persoane au manifestat în stațiunile din Insulele Canare, împotriva turismului excesiv care, potrivit lor, îi elimină pe localnici de pe piața imobiliară, relatează Reuters.

Sub sloganul „Insulele Canare au o limită”, locuitorii au demonstrat simultan în Gran Canaria, Tenerife, La Palma, Fuerteventura, Lanzarote și El Hierro și au cerut o schimbare a modelului turistic pentru insule, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Tot mai mulți români aleg autocarul pe perioada vacanței CITEȘTE ȘI Tot mai mulți români aleg autocarul pe perioada vacanței
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În Playa de las Americas din Tenerife, protestatarii au apărut pe plajă în timp ce turiștii făceau plajă și au scandat „Această plajă este a noastră”.

Activiștii au susținut că sosirea a milioane de vizitatori în fiecare an epuizează resursele naturale limitate, cum ar fi apa, și dăunează mediului. Cel puțin 8.000 de persoane au participat la protest, potrivit guvernului spaniol.

În perioada ianuarie-septembrie, 9,9 milioane de turiști au vizitat Insulele Canare, potrivit Institutului Național de Statistică din Spania, cu 10,3% mai mulți decât în aceeași perioadă din 2023. Populația insulelor a fost de 2,2 milioane anul trecut.

„Avem nevoie de o schimbare în modelul turistic astfel încât să lase bogăție aici, o schimbare astfel încât să valorifice ceea ce are acest pământ pentru că este frumos”, a declarat Sara Lopez, în vârstă de 32 de ani, pentru Reuters, duminică, în Gran Canaria.

Spania, țară dependentă de turism, a înregistrat în acest an o serie de proteste față de turismul excesiv în Barcelona și în alte destinații de vacanță populare, precum Mallorca și Malaga.

HiSky intră în luptă directă cu TAROM: Ne aflăm în continuare într-o etapă de expansiune. Am promis anumite prețuri CITEȘTE ȘI HiSky intră în luptă directă cu TAROM: Ne aflăm în continuare într-o etapă de expansiune. Am promis anumite prețuri

Guvernul regional al Insulelor Canare a elaborat un proiect de lege care se așteaptă să fie adoptat în acest an pentru a înăspri normele privind închirierile de scurtă durată, în urma plângerilor venite din partea localnicilor excluși de pe piața imobiliară.

Proprietățile nou construite vor fi excluse de pe piața închirierilor de scurtă durată, iar proprietarii care dețin un permis vor avea la dispoziție cinci ani pentru a se conforma cerințelor care includ acordarea dreptului vecinilor de a se opune acestor permise.

Insulele Canare au decis să ia măsuri drastice împotriva chiriilor pentru turiști după ce numărul chiriașilor privați a explodat în ultimii ani.

Sâmbătă, sute de protestatari au ieșit pe străzile din Valencia pentru a cere locuințe mai accesibile, afirmând că apartamentele pentru turiști fac să crească prețurile.

viewscnt
Afla mai multe despre
insulele canare
protest
turism