Foarte puțini operatori turistici din Delta Dunării vor înregistra anul acesta profit

Foarte puțini operatori turistici din Delta Dunării vor înregistra anul acesta profit
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2024

Foarte puțini operatori turistici din Delta Dunării vor înregistra anul acesta profit, iar președintele Asociației Patronatelor din Turism Delta Dunării (APTDD), Daniel Ilușcă, reiterează nevoia de sprijin pentru agenții economici din domeniu, în contextul în care aceștia nu au primit în ultimii ani ajutor din partea statului, iar războiul din Ucraina descurajează turismul.

El a declarat că în perioada iernii, atunci când unitățile de cazare din Deltă clasificate sunt închise, proprietarii lor cheltuiesc până la 30% din cifra de afaceri înregistrată în șase luni de activitate pentru a asigura mentenanța unității, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
INFOGRAFICE LISTA Aproape 30 de hoteluri de lux pregătire pentru deschidere în România CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE LISTA Aproape 30 de hoteluri de lux pregătire pentru deschidere în România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"În perioada Covid, au fost acele concedii tehnice și s-au plătit parțial măcar salariile pentru o parte din personal. Contează foarte mult să ai asigurarea serviciilor în sezonul rece și poate reușim așa să prelungim sezonul în Deltă. Cred că puține pensiuni vor face profit anul acesta. Situația economică nu este una roz", a menționat președintele APTDD.

Daniel Ilușcă a amintit că, pe fondul pierderilor înregistrate de unitățile de cazare, din cauza războiului din Ucraina, a înaintat anul trecut Prefecturii județului Tulcea o solicitare pentru acordarea de compensații, însă răspunsul primit a fost unul negativ.

"Sunt măsuri care nu ar însemna foarte multe costuri la nivelul Deltei, dar care ar asigura perlei turismului românesc un ajutor de care are nevoie", a mai spus președintele APTDD, Daniel Ilușcă.

Potrivit sursei, în lunile august și septembrie, gradul de ocupare a unităților de cazare clasificate din Deltă este de circa 90%, în special în weekenduri, însă în lunile anterioare acesta a fost cu mult mai mic. 

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
delta dunarii