Un nou aeroport din România introduce reguli mai dure pentru bagajele de mână în avion

Un nou aeroport din România introduce reguli mai dure pentru bagajele de mână în avion
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2024

Restricțiile referitoare la cantitatea de lichide permise în bagajele de mână vor fi reintroduse, temporar, de la 1 septembrie. Restricțiile se aplică și la Aeroportul ”Traian Vuia” din Timișoara, anunță reprezentanții aeroportului.

”Comisia Europeană implementează temporar restricții în ceea ce privește controlul de securitate al lichidelor la aeroporturile care folosesc echipamente pentru controlul de securitate al lichidelor, aerosolilor și gelurilor, tip EDSCB. Informarea transmisă de reprezentanții CE cu privire la restricții specifică faptul că limitarea nu este cauzată de o creștere a nivelului de amenințare la adresa aviației, ci este un răspuns la o problemă tehnică temporară. Totodată, informarea CE mai subliniază faptul că echipamentele EDSCB reprezintă o tehnologie avansată de control de securitate, care nu trebuie pusă la îndoială”, transmit reprezentanții Aeroportului Timișoara.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Turcii avansează la autostrada Sibiu – Pitești. Prima foreză de mare capacitate CITEȘTE ȘI VIDEO Turcii avansează la autostrada Sibiu – Pitești. Prima foreză de mare capacitate
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Potrivit sursei citate, de la 1 septembrie restricțiile vor fi reintroduse temporar, atât pe Aeroportul international Timișoara, cât și pe alte aeroporturi care folosesc echipamente tipEDSCB. Pasagerii vor trebui să prezinte separat la controlul de securitate lichidele, aerosolii și gelurile, în recipiente de maximum 100 ml, fără ca acestea să fie ambalate în pungi tip ”ziplock”.

”Cu referire la acest subiect, în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene au fost publicate următoarele documente: 1. Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2024/2108 al Comisiei de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2015/1998 în ceea ce privește anumite măsuri urgente de securitate aeronautică referitoare la echipamentele pentru controlul de securitate al lichidelor, aerosolilor și gelurilor; și
2. Decizia (UE) 2024/2109 a Comisiei de abrogare a Deciziei (UE) 2024/1177 privind suspendarea aprobării echipamentelor de securitate a aviației civile cărora li s-a aplicat marca UE”, precizează Aeroportul Timișoara.

Volkswagen nu se \ CITEȘTE ȘI Volkswagen nu se "aruncă" spre construcția de uzine de baterii: Obiectiv realist, dar nu bătut în cuie

La Aeroportul Timișoara restricțiile au fost ridicate din 5 decembrie 2022, ca urmare a achiziționării unor echipamente noi de specialitate, prin accesarea unei finanțări nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Regulile pentru transportul lichidelor în bagajele de mână se vor înăspri din nou pe toate aeroporturile din Uniunea Europeană începând de la 1 septembrie, a fost anunțat anterior.

De la această dată, pasagerii curselor aeriene vor putea transporta lichide în bagajele de mână doar în recipiente din nou doar cu volum maxim de 100 mililitri.

FOTO Abonamentul special abia lansat de Wizz Air a înfuriat ONG-urile de mediu CITEȘTE ȘI FOTO Abonamentul special abia lansat de Wizz Air a înfuriat ONG-urile de mediu

Pasagerilor li se va cere, de asemenea, să împacheteze toate recipientele într-o singură pungă de plastic transparentă, cu volumul maxim de 1 litru.

Regulile privind transportul lichidelor, introduse în 2006, fuseseră relaxate pe unele aeroporturi germane dacă bagajul putea fi controlat cu scanere de tomografie computerizată (TC), care utilizează o tehnologie dezvoltată în scop medical și pot desena rapid o imagine tridimensională a conținutului unui bagaj.

Însă oficiali UE au formulat îndoieli cu privire la fiabilitatea noilor scanere TC pentru bagaje.

VIDEO ANUNȚ Când vor termina constructorii chinezi un lot din prima și singura autostradă construită de ei în România CITEȘTE ȘI VIDEO ANUNȚ Când vor termina constructorii chinezi un lot din prima și singura autostradă construită de ei în România

Medicamentele și hrana lichidă pentru bebeluși sunt exceptate de la regulile privind lichidele.

Noile reguli UE permit ca recipientele cu lichide să rămână în interiorul bagajelor la punctele de control echipate cu scanere noi.

Cresc afacerile cu motociclete în România CITEȘTE ȘI Cresc afacerile cu motociclete în România

Totuși, lichidele și dispozitivele electronice vor trebui în continuare să fie scoase din bagaje și prezentate separat la punctele de control dotate cu scanere convenționale, care sunt comune încă pe multe aeroporturi din UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
avion
bagaje