Vinul zilei: un vin obținut din soiul Corvina Veronese, cotat cu 90 de puncte James Suckling și deținătorul medaliei de Bronz la Decanter 2023

Vinul zilei: un vin obținut din soiul Corvina Veronese, cotat cu 90 de puncte James Suckling și deținătorul medaliei de Bronz la Decanter 2023
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris astăzi, 09:05

Amicale Corvina Verona 2019 este un vin spectaculos, realizat în ediție limitată, cotat cu 97 de puncte Luca Maroni, 90 de puncte James Suckling, vinul primind și medalia de Bronz la Decanter 2023.

Produs de crama Cantine di Ora, parte a prestigioasei familii Schenk, Amicale este rezultatul pasiunii și expertizei unei echipe dedicate vinificării de elită. Crama se remarcă prin selecționarea celor mai buni struguri din regiunea Veneto, pentru a crea vinuri care reflectă autenticitatea și calitatea terroir-ului italian.

Amicale Corvina Verona 2019 este obținut din soiul de struguri Corvina Veronese, un soi roșu specific Italiei, cu o mare popularitate în nord-estul țării. Acest soi este cunoscut pentru aciditatea vibrantă și aromele intense de cireșe și note erbacee, fiind folosit în crearea vinurilor iconice precum Amarone și Valpolicella.

Amicale Corvina Verona 2019 surprinde printr-o culoare rubinie intensă și arome olfactive de căpșuni și afine, completate armonios de tonuri picante de ardei verde și cuișoare. Pe palat, vinul dezvoltă accente delicioase de vanilie și ciocolată, cu un final prelung în care regăsim note de anason și migdale. Acest vin se savurează cel mai bine la o temperatură de 16-18 grade Celsius și se asociază perfect cu preparate din carne de vânat sau gnocchi cu sos de carne.

Razvan Jurca: "N-aș fi crezut vreodată c-o să spun că-mi place vreun vin mai mult decât Amarone. Și totuși, stând fascinat în fața vinului de azi și cu el în pahar, zic răspicat c-a sosit și ziua aceea. Amicale e ceva deosebit, care moștenește din zestrea genetică a marelui său frate soiul din care este vinificat (vinul e făcut din Corvina, soi autohton majoritar în orice Amarone), zona de origine și, probabil, ceva din tehnica de vinificație a marelui său înaintaș. Dar (și acum vine revelația), Amicale e așa cum îi zice numele: un vin prietenos, care oferă trăsăturile aromatice și gustative principale ale Amaronelui, fără însă să se complice, ca celălalt Vin, cu jocuri secunde, infinite nuanțe confuzante sau înnebunitoare, fără să intimideze cu un corp masiv și cu caracterul de multe ori mizantrop. E un vin ușor de înțeles și de băut, are o suplețe și o catifelare cum nu am mai întâlnit în Veneto (deși vinurile de acolo sunt celebre chiar pentru asta!), arome curate, bine definite de vișine coapte, vanilie și marțipan, gust savuros, lung și potrivit de intens și un echilibru al structurii care, de azi înainte mă va face să-l caut iar și iar. Cumpărați-l: dacă vreodată cineva a reușit un vin fantastic, acesta este!"

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în orb, ediția 2023. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin