Consiliul Concurenței amendează un producător străin de pe piața consumabilelor. O companie a denunțat practicile anticoncurențiale pentru imunitate în fața amenzii

Consiliul Concurenței amendează un producător străin de pe piața consumabilelor. O companie a denunțat practicile anticoncurențiale pentru imunitate în fața amenzii
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:03

Consiliul Concurenței a sancționat sucursala locală a producătorului polonez de echipamente periferice OKI Europe Limited cu amendă în valoare de 3,35 milioane de lei, acuzând limitarea exporturilor și fixarea prețurilor de revânzare, precum și monitorizarea acestora, în perioada octombrie 2015 – martie 2020.

Autoritatea de concurență transmite că a constatat, în urma unei investigații, că OKI Europe Limited a adoptat o strategie de impunere a prețurilor de revânzare diferențiate în funcție de țările în care activa, iar pentru atingerea acestui obiectiv a limitat exporturile și, împreună cu distribuitorul General Systems S.R.L., a stabilit prețurile de revânzare pentru produsele vândute pe teritoriul național (imprimante și multifuncționale).

EXCLUSIV Starlink al lui Elon Musk testează de câteva luni în România, cu sprijinul ANCOM, relaxarea unei reglementări globale privind sateliții ce datează din anii ‘90 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Starlink al lui Elon Musk testează de câteva luni în România, cu sprijinul ANCOM, relaxarea unei reglementări globale privind sateliții ce datează din anii ‘90
Urmărește-ne și pe Google News

Scopul acestei strategii a fost de maximizare a profiturilor prin securizarea unui anumit nivel al prețului, susține sursa citată.

General Systems S.R.L. a beneficiat de imunitate la amendă, după ce a aplicat la politica de clemență și a denunțat practicile anticoncurențiale, mai este arătat.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Consiliul Concurenței a declanșat investigația în anul 2022.

În acest context, Consiliul Concurenței, cu sprijinul autorității de concurență din Polonia, a efectuat o inspecție inopinată la sediul sucursalei companiei OKI Europe.

Google investește într-un startup finlandez pentru realitate extinsă în mașini și avioane CITEȘTE ȘI Google investește într-un startup finlandez pentru realitate extinsă în mașini și avioane

OKI Europe Limited este un producător de echipamente periferice (imprimante și multifuncționale) dedicate, în principal, clienților business. OKI Europe Limited Poland, sucursala din Polonia a companiei OKI Europe Limited, comercializează produse marca OKI pe teritoriul României prin intermediul distribuitorilor.

General Systems SRL este o companie care are ca obiect de activitate importul și distribuția către o rețea de reselleri din România de echipamente periferice (imprimante și multifuncționale) marca OKI, precum și distribuția altor echipamente periferice.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurenței
consumabile