EXCLUSIV Dan Ostahie capitalizează masiv Cometex pentru dezvoltarea mai multor centre comerciale

EXCLUSIV Dan Ostahie capitalizează masiv Cometex pentru dezvoltarea mai multor centre comerciale

Dan Ostahie

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris astăzi, 07:00

Cometex, divizia de retail a grupului Altex, a fost capitalizată cu peste 132 milioane lei, banii urmând să susțină dezvoltarea mai multor centre comerciale, situate în București, Zalău, Călărași, Focșani și Vaslui, a declarat pentru Profit.ro omul de afaceri Dan Ostahie, proprietarul Altex.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"Infuzia realizată de Altex are ca scop dezvoltarea următoarelor centre comerciale: Retail Park București Sud, Retail Park Zalău, Shopping Center Călărași, Shopping Center Focșani și Shopping Center Vaslui. Filosofia și scopul principal al acesteia îl reprezintă dezvoltarea și regenerarea urbană prin proiecte care să îmbunătățească semnificativ calitatea vieții din fiecare comunitate.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Start pentru loturile montane ale Autostrăzii Unirii. Vor avea nu mai puțin de 38 de tuneluri și 183 de poduri CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru loturile montane ale Autostrăzii Unirii. Vor avea nu mai puțin de 38 de tuneluri și 183 de poduri
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Proiectele noastre aduc în prim-plan un concept inovator de retail, entertainment și living, care înglobează mai multe beneficii pentru comunitate, precum: dezvoltarea urbană sustenabilă prin implementarea de panouri fotovoltaice și stații pentru încărcarea mașinilor electrice, crearea de oportunități prin impulsionarea economiei locale, generând noi locuri de muncă, dar și crearea de adevărate puncte de conexiune menite să consolideze legăturile și să transforme locația noastră într-un loc de întâlnire și apartenență", a afirmat Ostahie.

El a adăugat că, prin aceste demersuri de regenerare urbană, Cometex redă circuitului economic spații prospere și productive, devenind un partener de încredere în dezvoltarea durabilă a fiecărui oraș vizat”

Când poate începe ANAF \ CITEȘTE ȘI Când poate începe ANAF "executarea" lui Iohannis. Încă un proces privind moștenirea imobilelor din Sibiu are implicații, după decizia recentă a instanței supreme - surse

Infuzia de capital a fost susținută prin aportul în numerar al asociaților Altex Romania, Altex Service Center și de către noul asociat, Dan-Constantin Ostahie, cu suma de 132,962 milioane de lei.

Astfel, Altex Romania a participat cu aport în numerar total de 100 milioane de lei, din care prima de emisiune s-a ridicat la 94,6 milioane de lei.

Aportul Altex Service Center a fost de 5,5 milioane de lei, din care prima de emisiune - 5,3 milioane de lei.

Dan Ostahie a contribuit cu 27,4 milioane de lei, prima de emisiune fiind de 25,9 milioane de lei.

După majorare, structura acționariatului Cometex include Dan Ostahie Holding - 25,8%, Real Estate - 20,4%, Altex Romania - 27%, Altex Service Center -13,3%, Despec International - 10% și Dan Ostahie - 3,1%.

Cometex SRL a înregistrat în 2023 o cifră de afaceri de 74 milioane de lei, cu 35% mai mult față de 2022, și un profit net de 0,9 milioane de lei, în scădere cu 76%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ostahie
cometex
altex
capital
infuzie