FOTO Al treilea tren de metrou Alstom a ajuns în depoul Metrorex

FOTO Al treilea tren de metrou Alstom a ajuns în depoul Metrorex
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:02

Al treilea tren de metrou Alstom a ajuns în depoul Metrorex, al patrulea tren, numit Sibiu, urmând să ajungă cât de curând.

Cele trei trenuri aflate în depul Berceni se numesc „Teleorman”, „Giurgiu” și „Ilfov”.

Urmărește-ne și pe Google News
Franța, Grecia, Italia și Polonia vor vota pentru taxarea cu 45% a mașinilor electrice produse în China, voturi suficiente pentru a fi adoptată propunerea Uniunii Europene CITEȘTE ȘI Franța, Grecia, Italia și Polonia vor vota pentru taxarea cu 45% a mașinilor electrice produse în China, voturi suficiente pentru a fi adoptată propunerea Uniunii Europene
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Trenul „Teleorman” s-a alăturat celorlalte două, urmând să parcurgă etapele pregătitoare intrării în circulație, arată Club Feroviar.

Între timp, trenul „Giurgiu” își continuă programul obligatoriu de testare/validare și obținere a Agrementului Feroviar, în vederea autorizării de punere în circulație cu pasageri.

Cel de-al patrulea, „Sibiu”, va ajunge și el în curând. Trenurile sunt destinate celei mai moderne linii de metrou din București, Magistrala 5, informează compania Alstom.

Companiei Alstom i-a fost atribuit un contract de către Metrorex SA, operatorul rețelei de metrou din București, pentru a asigura un total de până la 30 de trenuri Metropolis pentru noua Magistrală 5, livrate în două tranșe. Valoarea contractului pentru primele 13 trenuri este de peste 100 de milioane EUR. Acest contract poate fi extins cu opțiunea de livrare a încă 17 trenuri, pe baza unei comenzi din partea beneficiarului, valoarea totală a proiectului putând ajunge la 240 de milioane EUR.

Fiecare tren cu 6 vagoane are 216 locuri într-o dispunere longitudinală și asigură două zone speciale de acces destinate pasagerilor cu dizabilități. Trenurile au o configurație specifică, personalizată pentru metroul din București: caroserie din oțel inoxidabil, 114 metri lungime și trei metri lățime, asigurând o capacitate totală de 1.200 de pasageri/tren. Configurația finală, culorile și finisajele vor fi complet personalizate în conformitate cu cerințele clientului, în etapa de proiectare. Trenurile vor fi echipate cu tehnologia CBTC la bord, pentru a fi compatibile cu cea mai modernă tehnologie de semnalizare din calea de rulare.

viewscnt
Afla mai multe despre
alstom
metrorex