Vinul zilei: Un Sauvignon Blanc din Bistrița Năsăud, cu note olfactive de iarbă proaspăt cosită și aluzii mentolate, gust intens de mango, soc și lime. Top Wine of the Year la Authentic World Taste 2024

Vinul zilei: Un Sauvignon Blanc din Bistrița Năsăud, cu note olfactive de iarbă proaspăt cosită și aluzii mentolate, gust intens de mango, soc și lime. Top Wine of the Year la Authentic World Taste 2024
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris astăzi, 09:05

Crama Jelna Transilvania ne propune astăzi un Sauvignon Blanc elegant și aromatic, perfect atât pentru cine festive, cât și pentru momentele de zi cu zi în care dorim să ne răsfățăm cu un vin bun. Dealu’ Negru by Jelna Sauvignon Blanc 2023, recomandarea noastră de astăzi, a fost distins cu titlul de Top Wine of the Year la Authentic World Taste 2024.

Crama Jelna este o afacere de familie cu o tradiție îndelungată în viticultură, situată într-o regiune renumită pentru podgoriile sale. Primele mențiuni despre vița-de-vie de pe dealurile Jelnei apar în harta iosefină realizată de Imperiul Austro-Ungar în 1766 - printre primele cartografii ale Transilvaniei. 

Urmărește-ne și pe Google News

În prezent, crama este administrată de o tânără familie de antreprenori din Bistrița-Năsăud, care cultivă pe cele 26 de hectare de vie o varietate de soiuri, printre care Sauvignon Blanc, Fetească Albă, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Pinot Noir, Fetească Neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon, Novac și Negru de Drăgășani.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Dealu’ Negru by Jelna Sauvignon Blanc 2023 se remarcă printr-o splendidă nuanță verde cu reflexii aurii. La nivel olfactiv, dezvăluie arome de pomelo, fructul pasiunii, flori de soc, agrișe, lime și mango. Gustul său este generos și bine structurat, iar postgustul prelung accentuează prospețimea vinului. Savurați acest vin la o temperatură de 6 grade Celsius, alături de preparate ușoare, precum curcan, pui, pește sau fructe de mare.

Razvan Avram: Un Sauvignon Blanc 100%, din regiunea Lechința (județul Bistrița-Năsăud), un vin exotic, cu puternice accente citrice și minerale. Culoare galben deschis și nas expresiv, cu note vegetale, de iarbă proaspăt cosită și aluzii mentolate. Corp suplu și crocant, cu aciditate vibrantă și alcool perfect integrat (12,7%). Gust intens, cu mango, soc și lime, la care se adaugă subtile impresii saline. Postgust lung și răcoritor, cu senzații tonice de ananas și grapefruit alb. Au fost îmbuteliate doar 26.382 de sticle din acest vin, iar una s-a consumat deja din pricina acestei recenzii. Prin urmare, vă recomand să nu mai stați pe gânduri.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în orb, ediția 2023. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii. 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin