Vinul zilei: un Sauvignon Blanc cu o aciditate vibrantă, arome de fructe exotice și flori de salcâm, savuros alături de mâncăruri asiatice, preparate din carne albă și salate

Vinul zilei: un Sauvignon Blanc cu o aciditate vibrantă, arome de fructe exotice și flori de salcâm, savuros alături de mâncăruri asiatice, preparate din carne albă și salate
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris astăzi, 09:05

Recomandarea de astăzi, Via Colțul Pietrei Sauvignon Blanc 2023 de la Vitis Metamorfosis, impresionează prin echilibru, având o corpolență medie și un profil predominant fructat.

Vitis Metamorfosis s-a născut în 2008, la inițiativa proprietarilor - Marchesi Antinori și Familia Rista, renumiți în industria vinului, având scopul de a produce vinuri de calitate superioară și în România. Pentru viile Metamorfosis, au fost alese cele mai bune terenuri, astfel încât să reflecte pe deplin terroir-ul variat al Podgoriei Dealu Mare.

Via Colțul Pietrei Sauvignon Blanc 2023 provine dintr-o vie care se remarcă prin struguri de calitate superioară, datorită unei combinații ideale de factori precum solul, topografia, precipitațiile, lumina și căldura solară. Aceste condiții favorizează în mod special cultivarea soiurilor Sauvignon Blanc și Syrah în acest loc.

Colțul Pietrei Sauvignon Blanc 2023 dezvăluie arome intense de fructe exotice și flori de salcâm, îmbinate armonios cu accente minerale. Vinul are un echilibru plăcut, o corpolență medie și un postgust persistent, evidențiind note fructate de caise și smochine. Se recomandă a fi servit la 8 grade Celsius, alături de mâncăruri asiatice, preparate din carne albă sau salate.

Mihai Oprea: Să ne imaginăm o masă într-o duminică de vară, în plin sezon al legumelor proaspete. Avem, de exemplu, vinete și dovlecei la grill, fasole verde în sos de iaurt cu usturoi, cocoșel la cuptor marinat în unt cu ierburi, ardei copți, și o salată de varză proaspătă cu morcovi. Deși pare o masă bogată, sunt preparate ușoare și aromate, cu texturi diferite, predominând contrastul între frăgezime, cremozitate, și crocant. Avem nevoie de un vin cu o aciditate înaltă, vibrantă, care să facă față atâtor texturi, ar mai trebui ceva arome intense, bine conturate, tot din registrul floral-vegetal, parcă ceva mai coapte să-i dea rotunjime; mai avem nevoie și de un pic de corpolență, doar un pic, să nu se piardă complet. Iar un final citric-mineral, răcoritor, întregește alcătuirea: Sauvignon Blanc "Colțul Pietrei" 2023, din Dealu Mare, de la Viile Metamorfozis.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în orb, ediția 2023. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin