Fosta fabrică Ford, preluată de One United, va avea un concept de food market unic pe piața din România

Fosta fabrică Ford, preluată de One United, va avea un concept de food market unic pe piața din România
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 00:47

One United Properties derulează în prezent lucrări de restaurare pentru fosta hală Ford din București, care va fi modernizată într-un spațiu mixed-use sustenabil. După restaurare, aceasta se va deschide sub numele One Gallery și va include, pe lângă birouri moderne și un concept de food market unic pe piața locală, și o zonă de muzeu, care va celebra istoria acestui imobil.

One Gallery va găzdui un supermarket Auchan concept store, un food market și spații office la etaj.

Urmărește-ne și pe Google News
Lanțul de magazine Teilor trece pe pierdere la S1 CITEȘTE ȘI Lanțul de magazine Teilor trece pe pierdere la S1
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Clădirea fostei fabrici Ford, situată în cadrul dezvoltării One Floreasca City a One United Properties, a fost prima fabrică Ford cu o linie de asamblare operațională din Europa de Est. Terenul pe care a fost construită fabrica a fost cumpărat la începutul anilor 1930 chiar de către Henry Ford. Fabrica s-a deschis în 1936, având 100 de angajați. Aproximativ 2.500 de vehicule au fost asamblate în fabrică an de an, până în 1948, când fabrica a fost închisă după ce România a intrat sub influența sovietică.

One United Properties a achiziționat clădirea în 2022, cu scopul de a o restaura și readuce în circuitul public. Odată finalizate lucrările de restaurare, One Gallery se va deschide ca un spațiu retail și office, parte integrantă a dezvoltării multifuncționale One Floreasca City, completând oferta de servicii comerciale atât pentru rezidenți, cât și pentru întreaga comunitate locală. Data estimată de livrare a imobilului restaurat este trimestrul al treilea din 2025. Valoarea brută de dezvoltare pentru One Gallery este estimată în prezent la 100 de milioane de euro, cea mai mare investiție privată din România în restaurarea unui imobil.

Declin al acțiunilor H&M din cauza ratării previziunii referitoare la profit și renunțarea la ținta marjei de câștig CITEȘTE ȘI Declin al acțiunilor H&M din cauza ratării previziunii referitoare la profit și renunțarea la ținta marjei de câștig

În luna iulie, One United Properties a anunțat că a găsit un nou chiriaș pentru 17 ani al One Gallery (fosta fabrică Ford).

One United Properties (ONE) a semnat un contract cu o valoarea de 40,15 milioane de euro pentru închirierea unui spațiu de retail cu o suprafață închiriabilă brută de 3.600 mp, la parterul ONE Gallery, proiect din Floreasca.

Beneficiar este compania Tomcat Comserv SRL, operator al brandurilor Treevi, Elephante, Sagakura, BaoHouse și altele. Aceștia ar urma să beneficieze și de terase și depozitări, pentru a opera un concept modern de food market, care va adaposti peste 40 de operatori diferiți, cu produse premium, în diverse formate integrate sub același acoperiș. Durata contractului este de 17 ani, începând cu anul 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
bvb
bursa
ford