Căutarea din Windows va folosi inteligența artificială

Căutarea din Windows va folosi inteligența artificială
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 11:12

Microsoft va apela la inteligența artificială pentru a îmbunătăți funcțiile de căutare ale sistemelor de operare Windows de pe sistemele Copilot Plus.

AI-ul ar trebui să aducă îmbunătățiri semnificative căutării din Windows, conform companiei americane, care spune că utilizatorilor le va fi mai ușor să găsească și să interacționeze cu imagini, filmări, documente și e-mail-uri.

Urmărește-ne și pe Google News

În prima fază, aceste îmbunătățiri vor deveni vizibile în File Explorer începând din luna noiembrie. De exemplu, căutarea de aici va avea în vedere și conținutul imaginilor.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Google a întrerupt actualizarea ceasurilor sale, din cauza unui update care le blochează CITEȘTE ȘI Google a întrerupt actualizarea ceasurilor sale, din cauza unui update care le blochează

Apoi, în lunile care vor urma, AI-ul va fi adăugat și în funcția principală de căutare a sistemului de operare, ce poate fi apelată direct din meniul Start.

Acesta ar trebui că permită utilizatorilor să folosească limbajul natural pentru căutări și să găsească inclusiv setări și opțiuni din aplicația Settings.

Calculatoarele Copilot Plus vor oferi o funcție numită Click to Do, care reproduce funcționalitatea Circle to Search, lansată recent de Google. Apăsând simultan tasta Windows și butonul stânga al mouse-ului, utilizatorul poate realiza diverse sarcini (căutare, rezumare, rescriere etc.) legate de conținutul ecranului, fie că este text sau conținut multimedia.

În același timp, Microsoft lucrează la integrarea funcțiilor de AI în diverse aplicații ale sistemului său de operare, precum funcții de ștergere sau adăugare inteligentă a conținutului din imagini.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
căutare
windows
inteligența artificială