VIDEO Una dintre cele mai complexe și spectaculoase centuri ocolitoare din România - inaugurată

VIDEO Una dintre cele mai complexe și spectaculoase centuri ocolitoare din România - inaugurată
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:12

Centura ocolitoare a municipiului Beiuș, cea de-a șasea construită de Consiliul Județean Bihor și finalizată în acest an, a fost deschisă traficului.

De la începutul anului a fost deschisă circulația pe centurile Sântandrei, Sânmartin, Nojorid, Oșorhei și Aleșd, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Au început lucrările de refacere a Planșeului Unirii, vechi de aproape 100 de ani și declarat un pericol public CITEȘTE ȘI VIDEO Au început lucrările de refacere a Planșeului Unirii, vechi de aproape 100 de ani și declarat un pericol public
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Centura Beiuș are o lungime totală de 9,3 kilometri, fiind cea mai complexă lucrare derulată de CJ Bihor. Complexitatea lucrării este determinată de relieful care a impus construirea a două viaducte (de 800 și 700 metri), a trei pasaje supraterane (lungime totală: 230 metri) și a două poduri (lungime totală: 28 metri).

Proiectul a fost realizat în cadrul unui parteneriat între CJ Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Lucrările au fost împărțite în două etape. Primul tronson (etapa I), cu lungimea de 7,3 kilometri, începe din DN 76, la intrarea în Beiuș dinspre Oradea, traversează Crișul Negru și Drumul Comunal 231 spre Finiș, ocolind Beiușul la vest. Apoi trece peste calea ferată și Crișul Negru și revine în DN 76. Al doilea tronson (etapa II) are o lungime de 2 kilometri, înspre localitatea Delani. Face legătura între primul sector al centurii și DJ764 Beiuș - Roșia - Aleșd și asigură accesul către viitorul parc industrial din Beiuș.

Lucrările la primele două tronsoane au fost executate de: Etapa I: Drum Asfalt (lider), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt (valoare contract: 269.464.711,29 lei, fără TVA) și Etapa II: Drum Asfalt (lider) și Ile Viorel Construct (valoare contract: 15.589.851,59 lei, fără TVA).

Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 - 2020, și din bugetul CJ Bihor.

Pentru a facilita accesul către Stâna de Vale, CJ Bihor va construi un nou drum de legătură de 1,4 kilometri. Traseul noului tronson, care va fi conectat cu Drumul Apusenilor, va porni din pasajul suprateran de la capătul Centurii Beiuș înspre Ștei și va continua până la intersecția cu Drumul Județean 764A, în apropierea localității Mizieș, comuna Drăgănești. Acesta se află în etapa de proiectare și reprezintă etapa a III-a a Centurii Beiuș, se mai precizează în comunicatul CJ. 

viewscnt
Afla mai multe despre
beius
centura