Vinul zilei: un prosecco din nordul Italiei, obținut prin metoda Charmat, un vin care aduce în pahare arome de fructe galbene coapte și căldura soarelui dintr-o după-amiază tihnită de vară

Vinul zilei: un prosecco din nordul Italiei, obținut prin metoda Charmat, un vin care aduce în pahare arome de fructe galbene coapte și căldura soarelui dintr-o după-amiază tihnită de vară
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris marţi, 09:05

Borgo Molino Prosecco Extra Dry, vinul de astăzi, este obținut din struguri Glera și cucerește în special cu perlajul fin, persistent.

Crama Borgo Molino a fost fondată în 1922, în regiunea Marca Trevigiana, Treviso, pe dealurile din Conegliano și Valdobbiadene. Sergius Nardin este cel care a dezvoltat crama și a transmis apoi fiilor săi dragostea pentru vinuri, dar și experiența acumulată în atâția ani.
Borgo Molino Prosecco DOC Treviso Extra Dry scoate în evidență arome de mere golden și pere Williams, în vreme ce gustul rotund dezvăluie o prospețime savuroasă și o aciditate vioaie. Degustați acest prosecco la 6-8 grade Celsius, fiind perfect ca aperitiv sau alături de preparate ușoare.

Răzvan Avram: “Un spumant din Glera 100%, originar din regiunea Treviso (Veneto, nordul Italiei), obținut prin metoda Charmat (refermentare în tanc de inox), un vin care aduce în pahare arome de fructe galbene coapte și căldura soarelui dintr-o după-amiază tihnită de vară. Culoare galben pai și o perlare intensă la început, urmată de multe bule fine și persistente. Nas proaspăt, cu flori albe, citrice și note de patiserie. Corp cremos, un rest consistent de zahăr bine echilibrat de aciditate și alcool insesizabil (11%). Gust plin, cu măr verde, pară bergamotă și lime. Postgust tonic, cu senzații de citrice dulci-amărui și tonuri de brioșă.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în orb, ediția 2023. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin