UE va impune taxe pe produsele achiziționate de pe Temu, Shein și AliExpress

UE va impune taxe pe produsele achiziționate de pe Temu, Shein și AliExpress
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 15:33

Comisia Europeană se pregătește să impună taxe vamale pentru produsele ieftine cumpărate de la retaileri online chinezi precum Temu, Shein și AliExpress și expediate în țări din blocul comunitar, a relatat Financial Times, citând trei surse familiarizate cu subiectul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Potrivit cotidianului britanic, preluat de agenția Reuters, executivul european va propune în cursul acestei luni eliminarea pragului actual de 150 de euro sub care bunurile cumpărate online într-o țară terță nu sunt supuse taxelor vamale, arată G4Media.ro.

Pașaportul simplu temporar nu va mai fi eliberat din rațiuni exclusiv turistice CITEȘTE ȘI Pașaportul simplu temporar nu va mai fi eliberat din rațiuni exclusiv turistice

Două miliarde de colete cu o valoare declarată mai mică de 150 de euro vor ajunge în Uniunea Europeană (UE) din țări terțe în 2023, potrivit cifrelor Comisiei Europene.

UE a discutat despre eliminarea pragului de 150 EUR ca parte a unui proiect de reformă a codului vamal european propus de Comisie în mai 2023, dar ar putea încerca acum să accelereze adoptarea acestuia pentru a contracara creșterea importurilor ieftine.

„Susținem pe deplin eforturile legiuitorilor de a reforma regulamentul de minimis”, a declarat un purtător de cuvânt al Shein.

Compania-mamă AliExpress, Alibaba, Temu și UE nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Această măsură ar veni pe fondul unor relații comerciale tensionate între Beijing și Bruxelles, Comisia Europeană anunțând în iunie că va impune temporar taxe vamale suplimentare asupra importurilor de vehicule electrice chinezești, o decizie care a atras furia Chinei.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeană
temu
shein