Tranzacție: Omnia Capital preia o parte din acțiunile Cargo Buddy, platformă lansată de Mihai Năstase

Tranzacție: Omnia Capital preia o parte din acțiunile Cargo Buddy, platformă lansată de Mihai Năstase
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 10:18

Omnia Capital, companie de private equity, activă pe piața de fuziuni și achiziții, fondată de Matei Ladea și Bogdan Georgescu, preia 44,67% din Cargo Buddy, platformă de transport ce concurează în regiune cu Sennder Technologies, companie germană ce a preluat Uber Freight în Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Cargo Buddy este destinată atât persoanelor juridice, cât și persoanelor fizice, completând pe alocuri serviciile de curierat.

ULTIMA ORĂ Circulația pe Valea Oltului va fi închisă timp de o lună pe timpul zilei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Circulația pe Valea Oltului va fi închisă timp de o lună pe timpul zilei

Cargo Buddy a fost lansată în 2021 de către Mihai Năstase.

“Investiția în Cargo Buddy este încă un pas făcut spre consolidarea și dezvoltarea sectorului transporturilor, în care noi credem. Dumagas și Cargo Buddy împărtășesc sinergii și valori, iar scopul investiției este de a susține digitalizarea unei industrii sistemice, urmărind creșterea performanței operaționale și îmbunătățirea condițiilor comerciale oferite Clienților noștri. În plus, ne bucură oportunitatea acestei investiții, fiind o companie românească, întrucât confirmă evoluția mediului economic local, devenit concurențial la nivel european”, spune Matei Ladea, partener Omnia Capital.

Mihai Năstase și Matei Ladea

Mihai Năstase și Matei Ladea

Prin Cargo Buddy se poate transporta orice marfă, fără restricții de greutate, dimensiune sau tipologie, chiar oferind un buget target pentru serviciu. Odată postată în aplicație, marfa va fi preluată direct de un transportator aflat în proximitate (similar cu sistemele de ride-sharing), la prețul propus de Client sau la un tarif dinamic.

“În calitate de transportator cu flotă proprie am descoperit că pe bursele mărfurilor sau de transport casele de expediții ajungeau să posteze și de 7 ori aceeași marfă, fără ca ea să fie transportată, însă fiecare adăuga un comision. Clientul ajungea să plătească cu până la 20-30% mai mult și transportatorilor li se reduceau marjele operaționale. Cargo Buddy îi reunește pe cei doi, Client și Transportator, oferindu-le fiecăruia câte o garanție: marfa Clientului ajunge în condiții optime la destinație și Transportatorului i se va plăti serviciul”, spune Mihai Năstase, fondator Cargo Buddy.

În 2023, Omnia Capital a achiziționat Dumagas Transport, unul din cei mai mari transportatori de marfă din România, de la fondul britanic de investiții Bancroft Private Equity, care a deținut și Mobifon SA (Vodafone)

viewscnt
Afla mai multe despre
omnia capital
cargo buddy