Vinul zilei: un Piedirosso tipic sudului cald al Italiei, cu arome de fructe coapte și supracoapte, condimente și ciocolată. Cotat cu 99 puncte de Luca Maroni

Vinul zilei: un Piedirosso tipic sudului cald al Italiei, cu arome de fructe coapte și supracoapte, condimente și ciocolată. Cotat cu 99 puncte de Luca Maroni
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris astăzi, 09:05

Flapper Girl Piedirosso 2019, recomandarea de astăzi, este un vin roșu spectaculos, propunerea Vernice, o cramă din regiunea Campania, Italia. Crama fost fondată cu scopul de a redescoperi și de a pune din nou în valoare soiurile de viță-de-vie locale.

Astăzi, vinurile Vernice sunt apreciate peste tot în lume, scoțând în evidență aromele unice ale vițelor de vie autohtone din sudul Italiei.
Flapper Girl | Piedirosso 2019 dezvăluie arome de cireșe, coacăze, zmeură și mure sălbatice, acestea fiind completate de note subtile de condimente. Recomandăm degustarea acestui vin la 14-16 grade Celsius, însoțit de paste, pizza, carne albă și roșie, supe de legume, mezeluri și brânzeturi.

Nicușor Cazan: Primul vin încercat de mine, produs doar din acest soi, Piedirosso. L-am mai întâlnit, dar doar în cupaj, alături de Aglianico, provenit de la un alt mare producător din Campania. Caracteristica care izbește cel mai puternic simțurile este gustul dulce și foarte ușor amărui, care năpăstuiește pur și simplu asupra papilelor, însă nu de la început! Atacul este un pic timid, acrișor și nu prevestește în niciun fel senzația ce îi urmează. În rest, vinul este plăcut, catifelat, tipic sudului cald al Italiei, cu arome de fructe coapte și supracoapte, condimente și ciocolată. O adevărată surpriză datorată unui soi puțin spre deloc cunoscut mie.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin