România va relua exportul de ovine, bovine și caprine către Maroc

România va relua exportul de ovine, bovine și caprine către Maroc
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:04

Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu, a parafat certificatele sanitare veterinare necesare pentru demararea exportului de carcase de ovine, bovine și caprine, precum și pentru miere, lapte și produse lactate către Regatul Maroc, a anunțat instituția.

„În cadrul vizitei de lucru în Regatul Maroc, delegația Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele Alexandru Bociu, a realizat un pas decisiv în diversificarea exporturilor românești. Aceasta a parafat certificatele sanitare veterinare necesare pentru demararea exportului de carcase de ovine, bovine și caprine, precum și pentru miere, lapte și produse lactate. Această realizare este rodul negocierilor purtate de specialiștii ANSVSA încă din anul 2017 și reprezintă un important progres în cadrul relațiilor comerciale dintre România și Regatul Maroc”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO BSOG Energy și DN AGRAR investesc peste 30 de milioane de euro în cel mai mare proiect de biometan din România CITEȘTE ȘI VIDEO BSOG Energy și DN AGRAR investesc peste 30 de milioane de euro în cel mai mare proiect de biometan din România
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Potrivit sursei citate, un alt obiectiv important atins a fost reluarea exportului de ovine în Regatul Maroc, scrie Agerpres.

Delegația a fost organizată în cadrul unui parteneriat public-privat iar crescătorii de ovine români au avut ocazia să se întâlnească cu oameni de afaceri marocani, contribuind astfel la întărirea relațiilor economice și comerciale și la creșterea exporturilor de animale vii.

„Prin inițiativele sale, ANSVSA creează noi oportunități pentru producătorii români, diversificând exporturile către Regatul Maroc. Aceasta le oferă fermierilor șansa de a valorifica produsele de calitate superioară pe această piață, întărind astfel statutul României ca un actor semnificativ în agricultura și industria alimentară,” a afirmat președintele ANSVSA, Alexandru Bociu, citat în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
maroc
export
oi
vaci