Starbucks cumpără în premieră plantații de cafea în America Centrală

Starbucks cumpără în premieră plantații de cafea în America Centrală
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 19:36

Starbucks va cumpăta plantații de cafea în zona Americii Centrale, parte a unei strategii de back-up impusă de fluctuațiile de piață apărute din cauza scrimbărilor climatice, anunță scrippsnews.com.

În luna august, prețul cafelei a fost cu 18% mai mare ca medie față de începutul anului, anuntă aceeași sursă: în ultimii trei ani, zona cea mai importantă în producția de cafea mondială a fost puternic afectată de uraganul La Niña, motiv pentru care producția a fost în continuă scădere, iar piața înregistrează mari fluctuații, arată G4Food.ro

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Gigant din industria avioanelor a deschis un hub IT în România, în clădirea proprietarilor Dedeman de care s-a interesat și Țiriac CITEȘTE ȘI FOTO Gigant din industria avioanelor a deschis un hub IT în România, în clădirea proprietarilor Dedeman de care s-a interesat și Țiriac
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Zonele spre care se orientează Starbucks să cumpere plantații de cafea sunt Costa Rica și Guatemala. Pană acum, cunoscuta companie cu capital american își limita activitatea la prelucrare și comercializare, nu era activă în partea de producție.

Actualmente, pentru a finaliza achiziția, Starbucks derulează o serie de teste legate de varietățile de cafea din zonă, dar și legat de specificul acestor varietăți în funcție de specificul terenurilor.

Mai multe schimbări de strategie pe fondul scăderii vânzărilor

Intenția Starbucks vine într-un context în care firma, care deține peste 38 de mii de locații de tip cafenea în 86 de state, a înregistrat o serie de scăderi la vânzare.

VIDEO&FOTO Grecii au adus peste 500 de muncitori la Autostrada Bucureștiului. Unde au ajuns cu lucrările CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Grecii au adus peste 500 de muncitori la Autostrada Bucureștiului. Unde au ajuns cu lucrările

Din acest motiv, în luna august a anunțat pe neașteptate înlocuirea managerului general Laxman Narasimhan cu unul nou, înlocuit imediat în septembrie cu fostul CEO de la compania Chipotle Mexican Grill, Brian Niccol. Motivația alegerii lui, conform unui comunicat al companiei preluat de media americane, a fost inovația de succes pe care a adus-o în fosta sa companie începând cu 2018.

Scăderea vânzărilor a fost  urmată de o creștere a prețurilor în această vară, motiv pentru care compania a devenit în ultima perioadă și ținta unui boicot din partea clienților fideli, care s-au plâns de prețurile exagerat de mari.

viewscnt
Afla mai multe despre
starbucks
cafea