Vinul zilei: un Merlot din regiunea Săhăteni, un vin ajuns la maturitate, cu arome de fructe negre și roșii, piper, scorțișoară și subtile note vanilate

Vinul zilei: un Merlot din regiunea Săhăteni, un vin ajuns la maturitate, cu arome de fructe negre și roșii, piper, scorțișoară și subtile note vanilate
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris astăzi, 09:05

Recomandarea noastră de astăzi, Anima Merlot 2017, este un Merlot 100%, din regiunea Săhăteni (județul Buzău), fermentat în inox și maturat 12 luni în baricuri de stejar românesc.

Povestea "Domeniile Săhăteni" începe în 2003, atunci când oenologul Aurelia Vișinescu și Steve Cacenco fondează crama din Săhăteni. Pe cele 82 de hectare de viță-de-vie sunt cultivate soiuri de struguri românești (Fetească Albă, Fetească Neagră, Tămâioasă Românească), dar și soiuri internaționale (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon și Pinot Noir).

Urmărește-ne și pe Google News

Anima Merlot 2017 este un vin sec, cu o culoare roșie intensă și strălucitoare. Buchetul oferă arome intense de fructe negre și roșii bine coapte, în timp ce gustul catifelat se îmbină perfect cu notele de vanilie, nuanțe provenite din învechirea în barrique-uri din stejar românesc. Se recomandă servirea la o temperatură de 16-18°C, fiind ideal alături de carne roșie sau brânză maturată.

Răzvan Avram: “Un vin ajuns la maturitate deplină, care se recomandă printr-o combinație de fructe roșii și negre, la care se adaugă senzații de condimente picante. Culoare vișiniu intens și nas elegant, cu magiun de prune, vișinată și tonuri de ciocolată neagră. Corp plin, textură fină, taninuri rotunjite și alcool bine evidențiat (14,5%). Gust cu cireșe negre, vișine și mure, plus impresii de piper și scorțișoară. Postgust lung, proaspăt, cu fructe negre de pădure confiate și note vanilate.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin