FOTO Photon Energy își extinde portofoliul de producător independent de energie din România la peste 50 MWp

FOTO Photon Energy își extinde portofoliul de producător independent de energie din România la peste 50 MWp
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:06

Photon Energy, companie din domeniul energiei regenerabile înregistrată în Olanda, a finalizat și conectat la rețea, prin Photon Energy Engineering Romania, subsidiara românească a grupului dedicată serviciilor de inginerie, achiziții și construcții, o altă centrală electrică fotovoltaică pe piața locală. Aceasta are o capacitate de producție de 3,2 MWp.

„Suntem mândri că am extins portofoliul nostru de active fotovoltaice în funcțiune cu încă 3,2 MWp în România”, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group. „Aceasta duce portofoliul nostru din România la un total de 13 centrale electrice fotovoltaice, cu o capacitate instalată totală de 51,6 MWp, confirmând un pipeline solid al proiectelor din acest an și creșterea dinamică a pieței românești.”

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Burduja, în Luxemburg: Ne-am săturat să fim \ CITEȘTE ȘI VIDEO Burduja, în Luxemburg: Ne-am săturat să fim "pe roșu" pe harta prețurilor la energie. Soluțiile propuse de acesta colegilor săi din UE

Situată în Sărulești (județul Călărași), centrala fotovoltaică se întinde pe o suprafață de 4,5 hectare de teren și are un total de 5.760 de module fotovoltaice bifaciale de înaltă eficiență montate pe trackere cu un singur ax.

Compania estimează că centralele electrice fotovoltaice vor genera aproximativ 400.000 EUR în venituri în 2025, pe baza condițiilor de preluare stabilite de Transelectrica.

FOTO Carrefour reintegrează un nou fost magazin cora, una dintre cele mai vechi unități din România CITEȘTE ȘI FOTO Carrefour reintegrează un nou fost magazin cora, una dintre cele mai vechi unități din România

Cu o producție anuală estimată de 4,9 GWh, noua centrală electrică fotovoltaică va furniza energie verde rețelei gestionate de Rețele Electrice Dobrogea. După obținerea licenței de generare a energiei electrice, energia generată va fi vândută pe piața liberă de energie, fără sprijin guvernamental sau acord de cumpărare a energiei.

Portofoliul IPP (Producător Independent de Energie) al Companiei include acum 100 centrale fotovoltaice solare, cu o capacitate combinată de generare de 129,7 MWp.

FOTO Photon Energy își extinde portofoliul de producător independent de energie din România la peste 50 MWp


 

viewscnt
Afla mai multe despre
photon energy
energie