Vinul zilei: un Chardonnay șarmant și mineral, cu note de citrice, nuci, piersici tinere, grapefruit și ceva tente de brioșe. Delicat și plăcut, este savuros alături de crustacee, foie gras sau sush

Vinul zilei: un Chardonnay șarmant și mineral, cu note de citrice, nuci, piersici tinere, grapefruit și ceva tente de brioșe. Delicat și plăcut, este savuros alături de crustacee, foie gras sau sush
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris vineri, 09:05

Recomandarea noastră de astăzi, Terres Secrètes Pouilly-Fuissé Barvay 2019, este un Chardonnay elegant, care încântă simțurile cu arome proaspete de citrice și note subtile de fructe exotice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Crama Terres Secrètes este situată în inima regiunii Mâconnais, la marginea sudică a Burgundiei, un loc plin de istorie și tradiție viticolă. Înființată în 1928, această cooperativă este singura cramă din Grand Site Solutré-Pouilly-Vergisson, cunoscută pentru dedicarea sa față de dezvoltarea durabilă și respectul pentru natură. 

Viticultorii din Terres Secrètes sunt moștenitorii unei tradiții care a început la începutul secolului al XX-lea, cu scopul de a dezvălui frumusețea sublimă a acestei regiuni și de a produce vinuri superioare.

Pouilly-Fuissé Barvay 2019 dezvăluie mai întâi un buchet armonios, cu nuanțe delicate de vanilie și ierburi aromatice, oferind o complexitate aparte. Pe palat, vinul se remarcă prin finețea și structura sa, cu o notă minerală distinctivă, reflectând terroir-ul unic al regiunii.

Acest Pouilly-Fuissé, alături de Chablis, reprezintă vârful de lance al vinurilor Chardonnay din Burgundia, fiind extrem de căutat pentru rafinamentul și eleganța sa. Vă recomandăm degustarea lui la 10-12 grade Celsius, alături de preparate vegetariene, crustacee, foie gras, sushi, paste sau mezeluri.

Cosmin Tudoran: “Frumos, așezat, opulent ca un francez trecut de prima tinerețe la bordul unui decapotabil din anii ‘60 în față la Casino Monaco. Șarmant și mineral, cu note citrice completate de nuci și lemn ușor, piersici tinere, grapefruit și puțină brioșă, ansamblul structural îmbogățește călătoria și-ți reașează soiul în biblioteca personală ca fiind un reper clar vis-a-vis de metodologia vinificării acestuia. Delicat și plăcut. Ar face o casă bună cu orice crustacee dar și cu foie gras. Mbine, și sushi…”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin