Vinul zilei: un Cabernet Sauvignon care duce cu gândul la soarele toscan, un mix de structură a Lumii Vechi și fruct bine copt și concentrație tipice Lumii Noi

Vinul zilei: un Cabernet Sauvignon care duce cu gândul la soarele toscan, un mix de structură a Lumii Vechi și fruct bine copt și concentrație tipice Lumii Noi
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris astăzi, 09:05

Recomandarea de astăzi, Cantus Primus Cabernet Sauvignon 2018, este un vin intens și catifelat, cu taninuri frumos structurate.

Tradiție, pasiune și intuiție sunt termenii care definesc Vitis Metamorfosis, o cramă dedicată viticulturii ecologice. Crama, aflată sub umbrela grupului Marchesi Antinori, este condusă de celebrul oenolog Fiorenzo Rista. Compania oferă și experiențe inedite în regiunea Dealu Mare, precum degustări, tururi ale cramei și evenimente private sau corporate.

Lansat în 2009, Cantus Primus a fost primul vin creat de Vitis Metamorfosis (de aici numele vinului și anul scris în cifre romane pe etichetă), un vin elegant și sofisticat care a demonstrat nivelul de excelență pe care România îl poate atinge.

Cantus Primus Cabernet Sauvignon 2018 impresionează prin corpolența și finețea sa, cu taninuri bine echilibrate și arome de fructe de pădure, ciocolată amăruie, lemn dulce și vanilie. Se recomandă servirea la 18 grade Celsius, acompaniat de preparate din carne roșie sau vânat.

Ciprian Haret: Ca și în cazul Feteștii Negre din aceeași gamă, acest Cabernet mă duce mereu cu gândul la soarele toscan. Bineînțeles, păstrând proporțiile cuvenite. Este un mix interesant de structură a Lumii Vechi, fruct bine copt și concentrație tipice Lumii Noi. Totuși, sunt bucuros să raportez că exemplarul nostru nu cade în păcatul unei gemozități iritante și greu de digerat. Are suplețe, prospețime și echilibru. Cantus Primus continuă să ofere un grad destul de ridicat de „fiabilitate”, și asta se întâmplă de foarte mulți ani încoace. Cu siguranță, încă unul dintre cele mai reușite vinuri din acest soi, realizat pe aceste meleaguri.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Urmărește-ne și pe Google News

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin