VIDEO Constructorii turci pregătesc la Autostrada Ford „cea mai mare surpriză din 2024”, cu o deschidere înainte de termen

VIDEO Constructorii turci pregătesc la Autostrada Ford „cea mai mare surpriză din 2024”, cu o deschidere înainte de termen
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 16:27

Un tronson al Drumului Expres Craiova-Pitești, denumit Autostrada Ford, ar urma să fie finalizat chiar anul acesta, până de Crăciun, înaintea termenului contractual.

Primul tronson din Drumul Expres DEx12 Craiova – Pitești a fost început în 2018 de către firma italiană Tirrena Scavi, dar în 2022 contractul a fost reziliat la un stadiu fizic de 57% după ce lucrările s-au blocat, scrie Hotnews.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Ce vin alegi în funcție de tipul de paste? Vezi recomandările specialiștilor! CITEȘTE ȘI Ce vin alegi în funcție de tipul de paste? Vezi recomandările specialiștilor!
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În 2023, contractul de finalizare a fost preluat de turcii de la Ozaltin, iar din septembrie anul trecut constructorul a intrat în șantier.

Termenul contractual este aprilie 2025, dar surse apropiate proiectului au precizat că antreprenorul vrea să finalizeze și să deschidă tronsonul în luna decembrie.

VIDEO Marius Patrulescu



Pe centralizarea oficială a CESTRIN stadiul proiectului a ajuns în prezent la 85%. 

„Turcii sunt cea mai mare surpriză din 2024, cea mai plăcută surpriză de anul ăsta. Noi nu i-am luat în calcul cu o deschidere când am făcut previziunile de la început de an”, spune pentru HotNews.ro Ionuț Ciurea de la Asociația Pro Infrastructura.

FOTO Tesla a lansat Model Y cu 7 locuri în România CITEȘTE ȘI FOTO Tesla a lansat Model Y cu 7 locuri în România

„Au șanse să-l deschidă anul acesta. Au recuperat fantastic la structuri în ultima lună și jumătate. Nu cred că reușesc asta până la 1 decembrie, dar dacă și vremea va ține cu ei, pot inaugura în decembrie până la final de an”, consideră Ciurea. 

Potrivit acestuia, constructorul mai are de lucru la câteva pasaje, precum și la multe elemente de finisaje.



Noi i-am lăudat deja de două ori, sunt marea surpriză din 2024! Nimic nu anunța reușita, mai ales după „performanța” de tristă amintire de „alături”, de pe reabilitarea DN65”, mai spune Ciurea de la Pro Infrastructura.

Drumul Expres DEx 12 Craiova – Pitești, tronsonul 1

  • Lungime: 17,7 km
  • Descriere: 2x(2×3,5) m / Acostamente 2×1,5 m / Banda mediana 3,00 m
  • Constructor: Ozaltin (Turcia)
  • Valoare: 439 mil lei (fără TVA)
  • Data începerii: septembrie 2023 (ordin de începere) – 18 luni execuție
  • Stadiu (octombrie 2024): 85%
  • Termen de finalizare: martie-aprilie 2025
viewscnt
Afla mai multe despre
drum expres
turcia