Pe piața din România au apărut, la vânzare, praline de ciocolată roz cu kefir și zeamă de varză.
Au fost lansate și praline de ciocolată cu bere Leffe, cu maia, cu grapefruit și piper

25 martie - Eveniment Profit.ro IMM - Micii antreprenori, prinși în mijlocul tensiunilor economice și sociale
3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Chocoholics a lansat un sortiment de praline de ciocolată cu mămăligă picantă și prune, arată StartUp Cafe
„Dacă anul trecut a fost pe val ciocolata Dubai, pe care am gustat-o și inclusiv am încercat să o facem toți acasă, anul acesta am răspuns provocării și, pentru că noi românii avem mămăliga, pe care o mâncăm cu orice, cu sarmale, cu ciorbă, de ce să n-o mâncăm și cu ciocolată?
Am îndrăznit să creem o pralină cu mămăligă picantă și cu prune. Inspirația a mers mai departe și am mai creat o pralină cu caramel și popcorn, dar și un fel de snack tip „honeycomb”, cu miere, zahăr și ciocolată neagră”, spune acesta.

În 2024, piața ciocolatei din România a fost estimată la aproximativ 600 milioane euro, cu un consum mediu de circa 5 kg de ciocolată pe locuitor.
Producția locală a fost de aproximativ 5.000 de tone, valorând între 50 și 60 milioane euro, ceea ce acoperă mai puțin de 10% din necesarul anual al țării, motiv pentru care România este în top 3 importatori de ciocolată la nivel european.

Pentru 2025 se estimează o creștere de 10% a pieței.