VIDEO Arabia Saudită inaugurează o insulă de lux, primul proiect în megalopolisul futurist Neom

VIDEO Arabia Saudită inaugurează o insulă de lux, primul proiect în megalopolisul futurist Neom
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:35

Arabia Saudită deschide Sindalah, o stațiune balneară de lux la Marea Roșie, primul proiect al megalopolisului futurist Neom, deși sunt îndoieli cu privire la viabilitatea acestui megaproiect, relatează AFP.

”Neom se angajează să susțină o nouă eră a turismului de lux în regat”, a anunțat într-un comunicat directorul acestuia, Nadhmi al-Nasr.

Urmărește-ne și pe Google News
Vânzările de locuințe din SUA se prăbușesc. Prețurile rămân însă ridicate CITEȘTE ȘI Vânzările de locuințe din SUA se prăbușesc. Prețurile rămân însă ridicate
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
28 noiembrie - Profit Financial.forum

”Prima destinație a Neom le oferă vizitatorilor o «primă privire» asupra a ceea ce rezervă viitorul vastului nostru portofoliu de destinații și dezvoltare”, a adăugat el.

Insula Sindalah, menită să atragă un turism de gamă înaltă, cu o marină prevăzută să găzduască o flotilă de iahturi, se întinde pe 840.000 de metri pătrați și va putea primi până la 2.400 de vizitatori pe zi până în 2026, se arată în comunicat.

Megaproiectul Neom, inițiat de către prințul moștenitor Mohammed bin Salman, conducăorul de facto al Arabiei Saudite, este cunoscut prin piesa sa de rezistență, The Line, o clădire cu două fațade de oglindă, care urmează să se desfășoare pe 170 de kilometri în deșert, de la Golful Aqaba, scrie News.ro.

La dezvăluirea The Line, în 2022, prințul a anunțat că aceasta va avea peste un milion de locuitori în 2030, iar în 2045 nouă milioane.

Însă promotorii și-au revizuit ambițiile la 300.000 de locuitori și la construirea a 2,4 kilometri din proiect până la sfârșitul deceniului, potrivit agenției Bloomberg.

Sobele pe gaz sunt asociate cu 40.000 de decese premature pe an în Europa CITEȘTE ȘI Sobele pe gaz sunt asociate cu 40.000 de decese premature pe an în Europa

Proiectul se desfășoară în paralel cu alte investiții mari, în cadrul "Vision 2030", menit să asigure dezvoltarea primei țări exportatoare de petrol brut din lume într-o posibilă lume fără petrol.

Arabia Saudită este singurul candidat la organizarea Cupei Lumii la Forbal în 2034, a cărei atribuire urmează să fie anunțată de către FIFA în decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
arabia saudita
neom