EXCLUSIV Una dintre cele mai bogate familii din Israel vizează extinderea afacerii de arhivare de documente din România

EXCLUSIV Una dintre cele mai bogate familii din Israel vizează extinderea afacerii de arhivare de documente din România

Depozitele Archivit din Popești-Leordeni

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris astăzi, 01:56

Grupul Villar, controlat de moștenitorii milionarului israelian Shlomo Tisser, analizează varianta extinderii afacerilor Archivit, una dintre cele mai mari firme de arhivare a documentelor din țară, prin mărirea capacității de depozitare a parcului său logistic VLPark Bucharest South, din Popești-Leordeni, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Villar International a fost înființată în Israel în 1975 și cumpărată de Shlomo Tisser în 1989, iar din 1993 este listată pe bursa de la Tel Aviv.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE FOTO Immofinanz vinde celui mai mare distribuitor independent de motorină cel mai valoros complex de birouri al său din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Immofinanz vinde celui mai mare distribuitor independent de motorină cel mai valoros complex de birouri al său din România
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Astăzi, compania are o capitalizare bursieră de peste 670 milioane euro, după ce la începutul anului 2022 atinsese o valoare record de peste 1 miliard de euro. Shlomo Tisser a decedat în urmă cu doi ani, după ce predase conducerea executivă fiului său Matan Tisser.

Grupul a dezvoltat pe piața locală, în 2012, centrul de depozitare arhivă al Archivit din Popești-Leordeni, cu o suprafață de circa 16.000 de metri pătrați. În Israel, grupul are o cotă de 30-35% din piața de arhivare și închiriază circa 46.000 de metri pătrați doar companiilor sale din acest sector.

EXCLUSIV FOTO Grupul M1, co-fondat de prim-ministrul Libanului și cel mai bogat libanez, și partenerul său local se pregătesc să intre pe piața rezidențială. Helios Phoenix începe un proiect uriaș la Craiova CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Grupul M1, co-fondat de prim-ministrul Libanului și cel mai bogat libanez, și partenerul său local se pregătesc să intre pe piața rezidențială. Helios Phoenix începe un proiect uriaș la Craiova

Archivit depozitează toate tipurile de informații: documente scrise și tipărite, suporturi magnetice și radiografii, pentru clienți din toate sectoarele economiei inclusiv bănci, sănătate, birouri guvernamentale și clienți privați.

Acum, compania „a sesizat oportunitatea unei investiții care să asigure mărirea capacității de depozitare pentru activitatea de arhivare pe care o desfășoară“, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Ioannis Papalekas s-a asociat cu miliardarul grec Evangelos Marinakis și intră puternic pe piața de transport maritim CITEȘTE ȘI Ioannis Papalekas s-a asociat cu miliardarul grec Evangelos Marinakis și intră puternic pe piața de transport maritim

Planul propus de grupul israelian este să mai construiască două hale, în completarea celor două deja existente, plus o clădire de birouri alipită halei existente la intrarea în parcul logistic. Mai exact, suprafața de depozitare disponibilă în proiect aproape s-ar dubla de la circa 16.000 de metri pătrați, cât este în prezent, la circa 31.000 de metri pătrați.

Una dintre cele două hale, cu o suprafață de aproape 6.000 de metri pătrați, va fi utilizată de Archivit, iar cealaltă va fi scoasă la închiriat, au transmis, pentru Profit.ro, reprezentanții Villar.

VIDEO Discuție între Marcel Ciolacu și Nicușor Dan privind construcții presupus ilegale. Premierul: Nu putem să le demolăm, trăiesc oameni acolo! Primarul: Trebuie să nu mai mergem așa! CITEȘTE ȘI VIDEO Discuție între Marcel Ciolacu și Nicușor Dan privind construcții presupus ilegale. Premierul: Nu putem să le demolăm, trăiesc oameni acolo! Primarul: Trebuie să nu mai mergem așa!

Pentru acest proiect, grupul a promovat un Plan Urbanistic de Detaliu care, până acum, a intrat pe ordinea de zi a Consiliului Local Popești-Leordeni de două ori, însă a fost retras de fiecare dată înainte de a fi supus aprobării.

Costul de extindere a proiectului din Popești-Leordeni este estimat la 6,6 milioane de euro.

Villar s-a lansat pe sectorul logistic al pieței imobiliare românești în 2022 printr-un proiect în Dragomirești-Vale, din vecinătatea CTPark Bucharest West și a Altex Logistic Park, de lângă Autostrada București-Pitești, pe un teren de 16 hectare.

EXCLUSIV Giorgică Baicu, proprietarul grupului Corvaris, pregătește un nou proiect rezidențial și un hotel de 4 stele lângă noul patinoar Berceni Arena CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Giorgică Baicu, proprietarul grupului Corvaris, pregătește un nou proiect rezidențial și un hotel de 4 stele lângă noul patinoar Berceni Arena

În septembrie 2023, compania a livrat și închiriat prima clădire din VLParks Bucharest West, care are o suprafață de circa 12.000 de metri pătrați. Parcul are planificate un total de 6 hale cu o suprafață cumulată de circa 75.000 de metri pătrați.

În 2020, Villar a finalizat și vândut integral proiectul rezidențial Vida Herăstrău din București, un ansamblu cu 86 de apartamente amplasate pe 5 nivele, cu 2 lobby-uri amenajate cu materiale de lux, ce a reprezentat o investiție de circa 12 milioane de euro.

FOTO One United aduce în România un jucător-cheie în sectorul ospitalității. Brand care gestionează unele dintre cele mai renumite locații de dining și entertainment din Paris și din lume CITEȘTE ȘI FOTO One United aduce în România un jucător-cheie în sectorul ospitalității. Brand care gestionează unele dintre cele mai renumite locații de dining și entertainment din Paris și din lume

Omul de afaceri Shlomo Tisser a fost unul dintre investitorii care a pariat pe capacitățile manageriale ale lui Ioannis Papalekas încă de dinainte ca acesta să ajungă pe culmile succesului. În 2004, Tisser a făcut parte din grupul de investitori israelieni și greci care l-au mandatat pe tânărul de 27 de ani Ioannis Papalekas să cumpere un mall pe jumătate dezvoltat în zona Eroii Revoluției, pentru 46 milioane euro, o sumă imensă la acea vreme.

Echipa sa a finalizat lucrările și în 2006 a vândut City Mall pentru 103 milioane euro. Rezultatul acestei tranzacții i-a asigurat lui Papalekas niște parteneri de cursă lungă, alături de care a construit și renovat clădirile de birouri Eliade Tower, PGV Tower, Nord Business Center, Strauss Business Center, Puccini și Dorobanți Business Center.

Shlomo Tisser a participat ca acționar și la dezvoltarea Globalworth, companie fondată de Papalekas și ajunsă astăzi cel mai mare proprietar de spații de birouri din România.

Tisser a fost o figură proeminentă a mediului de afaceri israelian, în 2000 reușind să-l atragă în acționariatul Villar, pentru o perioadă de circa un an, pe profesorul american Peter Linneman, unul dintre cei mai influenți oameni din imobiliare la nivel global, potrivit unor publicații de specialitate.

EXCLUSIV FOTO Proprietarul pubului The Drunken Lords și administratorul Dagesh Group pregătesc ultimele detalii ale proiectului hotelier din Băneasa CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Proprietarul pubului The Drunken Lords și administratorul Dagesh Group pregătesc ultimele detalii ale proiectului hotelier din Băneasa

Revista americană Forbes l-a plasat pe Shlomo Tisser pe locul 99 în topul celor mai bogați israelieni, cu o avere estimată la 650 de milioane de dolari. După decesul său, survenit la vârsta de 71 de ani, afacerea Villar continuă să fie coordonată de fiul său, Matan Tisser, din postura de CEO. Soția omului de afaceri, Michal Tisser, este director în companie, iar fiica Dafna este și ea angajată a Villar.

Sectorul industrial-logistic al pieței imobiliare românești a generat anul acesta cele mai mari două tranzacții. Cea mai mare tranzacție a anului a fost vânzarea portofoliului industrial al Globalworth, care a inclus aproximativ 270.000 de metri pătrați de depozite în mai multe orașe din România, plus terenuri pentru proiecte viitoare, către CTP pentru aproximativ 168 de milioane de euro. Aceasta este una dintre cele mai mari tranzacții industriale din România și cea mai mare de la vânzarea Europolis Park către GIC, fondul suveran al statului Singapore, în 2016.

A doua cea mai valoroasă tranzacție din an a reprezentat achiziția de către WDP, al doilea cel mai mare proprietar de spații de depozitare din România, a 3 parcuri logistice din Chitila, Constanța și Târgu Mureș de la dezvoltatorii Globalworth și Global Vision pentru 110 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
villar
archivit
shlomo tisser