FOTO Start pentru loturile montane ale Autostrăzii Unirii. Vor avea aproape 40 de tuneluri

FOTO Start pentru loturile montane ale Autostrăzii Unirii. Vor avea aproape 40 de tuneluri
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 18:00

Documentația pentru primul lot al secțiunii montane Sărățeni-Pipirig de pe traseul Autostrăzii ,,Unirii”-A8, transmisă la ANAP
Compania Națională de Investiții Rutiere a transmis, astăzi, spre validare către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) documentația pentru proiectarea și execuția lotului Sărățeni-Joseni, primul lot al secțiunii montane Sărățeni-Pipirig de pe traseul Autostrăzii ,,Unirii” –A8.

Lungimea lotului 1 C Sărățeni-Joseni care se desfășoară în județele Mureș și Harghita este de 32 km., iar durata de realizare de 54 de luni din care 14 luni pentru proiectare și 40 de luni pentru execuție.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Umbrărescu se pregătește să deschidă toate loturile unei autostrăzi CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Umbrărescu se pregătește să deschidă toate loturile unei autostrăzi
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Lucrări de artă : 39 poduri și pasaje, 3 tuneluri unidirecționale, 4 polate și 2 pasaje pentru permeabilitatea animalelor (ecoducte).

Lungimea pasajelor și a tunelurilor este de 16 kilometri reprezentând 50 % din lungimea totală a acestui lot de autostradă. Cel mai lung pasaj va avea 1736 metri (pasajul peste DN 13 A și Calea Ferată, iar cel mai înalt viaduct va avea 45 de metri. Pe traseul lotului 1 C sunt prevăzute două parcări de scurtă durată (stânga/dreapta) cu 12 spații de încărcare pentru mașini electrice.

FOTO Start pentru loturile montane ale Autostrăzii Unirii. Vor avea aproape 40 de tuneluri

Lotul Sărățeni-Joseni va avea și descărcări provizorii pentru a asigura funcționarea independentă.

Valoarea estimată și termenul pentru depunerea ofertelor vor fi anunțate după validarea ANAP.

Secțiunea de munte Sărățeni-Pipirig de pe Autostrada Unirii A 8 are o lungime de 116 kilometri și include patru loturi :

VIDEO Metrorex, nou anunț - unde a ajuns cu metroul spre Aeroportul Otopeni. Plus restricții de trafic CITEȘTE ȘI VIDEO Metrorex, nou anunț - unde a ajuns cu metroul spre Aeroportul Otopeni. Plus restricții de trafic

1. Lotul 1 C Sărățeni-Joseni (32,4 km.)
2. Lotul 1 D Joseni-Ditrău (14,4 km.)
3.Lotul 2 A Dirău-Grințieș (37,9 km.)
4.Lotul 2 B Grințieș-Pipirig (31,5 km.)

Toate cele patru loturi dintre Sărățeni și Pipirig vor fi în procedură de licitație până la finalul lunii noiembrie.

Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Investiții Rutiere a aprobat recent lansarea licitațiilor pentru proiectarea și execuția celor patru loturi montane ale Autostrăzii ,,Unirii” –A 8, secțiunea Sărățeni-Pipirig, cu o lungime totală de 116 km.

VIDEO Zboruri anulate pe Milano Bergamo după ce a explodat anvelopa unui avion Ryanair CITEȘTE ȘI VIDEO Zboruri anulate pe Milano Bergamo după ce a explodat anvelopa unui avion Ryanair

Pe traseul celor patru loturi din județele Mureș, Harghita și Neamț sunt prevăzute 38 de tuneluri și 183 de poduri, pasaje și viaducte.

FOTO Start pentru loturile montane ale Autostrăzii Unirii. Vor avea aproape 40 de tuneluri

Termenele de realizare sunt de 54 luni (14 luni proiectare și 40 luni execuție) pentru loturile 1 C, 2 A și 2 B, iar pentru Lotul 1 D de 34 de luni (10 luni proiectare și 24 execuție).

Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, Programul Transport (2021-2027).

O magistrală de metrou din București va fi modernizată CITEȘTE ȘI O magistrală de metrou din București va fi modernizată

 

FOTO Start pentru loturile montane ale Autostrăzii Unirii. Vor avea aproape 40 de tuneluri

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada unirii
drum