Cel mai mare investitor local de pe bursa locală își reduce deținerea la grupul BVB sub reperul de 5%. Acum 8 ani avea aproape 9% din titluri

Cel mai mare investitor local de pe bursa locală își reduce deținerea la grupul BVB sub reperul de 5%. Acum 8 ani avea aproape 9% din titluri

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris astăzi, 18:07

Fondurile de pensii administrate NN au fost la vânzare în această perioadă din an pe acțiunile grupului BVB și și-au diminuat participația.

NN Group și-a redus expunerea pe titlurile operatorului de piață Bursa de Valori București (BVB) sub pragul de 5%. Comunicarea reducerii de expunere vine într-o etapă în care cotația este în zona de 50,00 lei/acțiune, cu aproximativ un sfert sub maximul istoric atins la finalul anului trecut, dar în care este în același timp la o valoare mai mult decât dublă față de media la care s-a regăsit în primii ani ai deceniului.

Urmărește-ne și pe Google News

După vânzările recente, NN Group a rămas cu o participație de 4,86% din titluri, valoarea pachetului deținut fiind de 21,30 milioane lei (4,28 milioane euro). Pe vârful de deținere, cei de la NN, în primul rând prin cel mai important vehicul, respectiv fondul de la Pilonul II, al fondurilor de pensii administrate privat cu contribuții obligatorii, avea o participație de 8,67% din titluri pe care a atins-o în primăvara anului 2016.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Visual Fan, cu clienți majori la divizia solară, își ameliorează profitabilitatea CITEȘTE ȘI Visual Fan, cu clienți majori la divizia solară, își ameliorează profitabilitatea

NN este cel mai important jucător local de la BVB. Creșterile consistente ale acțiunilor OMV Petrom (SNP) au adus compania petrolieră ca prima deținere, cu o valoare de 2,37 miliarde lei (476,21 milioane euro), echivalentul a 4,89% din totalul portofoliului de instrumente financiare, la jumătatea acestui an. Aceasta le depășește pe cele de 2,26 miliarde lei de la banca Transilvania (TLV) și pe cele de 1,80 miliarde lei și de la Hidroelectrica (H2O), participație echivalentă cu 3,71%.

Cei de la NN mai raportau la 30 iunie investiții majore la Romgaz Mediaș (SNG), de 1,13 miliarde lei, la Nuclearelectrica (SNN), de 568,96 milioane lei, la BRD Groupe Société Générale (BRD), de 810,39 milioane lei, la MedLife (M), de 419,33 milioane lei, la Transgaz (TGN), de 293,72 milioane lei, la Electrica (EL), de 420,07 milioane lei și la Digi Communications (DIGI), de 417,94 milioane lei.

Glissando Garden Center raportează creșteri ale afacerilor și profitului net la S1 CITEȘTE ȘI Glissando Garden Center raportează creșteri ale afacerilor și profitului net la S1

Altădată o deținere de top, Fondul Proprietatea (FP) mai are un pachet de 128,23 milioane lei în portofoliul entității de la Pilonul II al NN. Acestea sunt într-o plajă a unor dețineri din planul secund: TeraPlast Bistrița (TRP) – 147,41 milioane lei, Transelectrica (TEL) – 167,92 milioane lei, Aquila Part Prod Com (AQ) – 128,02 milioane lei, Transport Trade Services (TTS) – 115,81 milioane lei, Premier Energy (PE), de 145,85 milioane lei și Sphera Franchise Group (SFG) – 105,55 milioane lei.

Valoarea în creștere multor participații este în mare parte rezultatul nu al unor achiziții semnificative noi, ci al unor majorări robuste ale prețurilor de tranzacționare, cum este cazul titlurilor Digi, Sphera, Electrica sau Aquila. La BVB, dețineri mai mici, în acord cu capitalizarea mai redusă a companiilor, NN mai are la Alro Slatina (ALR) și Compa Sibiu (CMP).

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
nn group